Αρχείο κατηγορίας Ευρωπαϊκοί Θεσμοί

Το σχολείο μας σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ο.Η.Ε. στη Γερμανία

Στην πρόσκληση του Γυμνασίου Μαϊνντορφ  του Αμβούργου Γερμανίας ανταποκρίθηκαν οκτώ μαθήτριες και δύο καθηγήτριες  του Γενικού Λυκείου Σητείας με σκοπό να πάρουν μέρος σε μία προσομοίωση συνεδρίασης ηνωμένων εθνών.

(περισσότερα…)

Ευρωβουλευτές για μια ημέρα

Ηράκλειο, 11 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Ευρωβουλευτές για μια ημέρα»

Euroscola_025H_20160205Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο η Ημερίδα EUROSCOLA με τη συμμετοχή μαθητών από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, οι οποίοι λειτούργησαν για μια ημέρα σαν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Members of European Parliament for a day).

(περισσότερα…)

Άξιος εκπρόσωπος μαθητής του Γενικού Λυκείου Σητείας στο Euroscola

aspradakis1O μαθητής του Γενικού Λυκείου Σητείας Ελπιδοφόρος Ασπραδάκης φάνηκε άξιος εκπρόσωπος του σχολείου του και της χώρας μας στην συνεδρίαση του Euroscola στις 27 Φεβρουαρίου 2015 στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Η επιτυχία ήρθε μετά τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό για την δημιουργία της Ομάδας που θα εκπροσωπούσε την περιφέρεια Κρήτης στη συνεδρίαση του Euroscola που γίνεται στο Στρασβούργο. Ο μαθητής του ΓΕΛ Σητείας πήγε στη συνεδρίαση και μάλιστα ήταν ένα από τους έξι σε σύνολο 523 μαθητών που πήραν ρόλο υποστηρικτή των προτάσεων της συνέλευσης.aspradakis2

(περισσότερα…)