Αρχική » Ανακοινώσεις » Στα σχολεία η τέχνη της πληροφορικής

Στα σχολεία η τέχνη της πληροφορικής

Η βρετανική κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αρχίσει τη διδασκαλία κώδικα για προγράμματα υπολογιστών στα σχολεία, με σκοπό να τονώσει την τεχνολογική αγορά της χώρας.

Η σκέψη αυτή ήρθε κατόπιν πορίσματος της έκθεσης «Next Gen», που προτείνει το μάθημα προγραμματισμού να μπει σε όλα τα σχολεία, όχι απλά τα παιδιά να διδάσκονται πώς να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους και τα προγράμματα που ήδη υπάρχουν, αλλά και τι κρύβεται πίσω από αυτά.

Η έρευνα θεωρεί ότι αυτό θα τονώσει τα τεχνολογικά επιτεύγματα της Βρετανίας, ενώ το αντίστοιχο υπουργείο δήλωσε πως το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τεχνολογίας χρειάζεται αναμόρφωση.

Έχει ήδη συσταθεί επιτροπή που εξετάζει πόσο αποδοτικό θα ήταν να διδάσκονται οι μαθητές τις αρχές τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνίας.

Λίγες μέρες πριν ο συνιδρυτής της Google, Erick Schmidt, είχε κριτικάρει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πληροφορικής της Βρετανίας, λέγοντας ότι «Το πρόγραμμά σας εστιάζει στη διδασκαλία της χρήσης προγραμμάτων, αλλά δε δίνει καμία πληροφορία για το πώς κατασκευάζονται αυτά τα προγράμματα».

 

πηγή: nooz.gr