Αρχική » Ανακοινώσεις » Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα «Προετοιμάζομαι για Σπουδές και Επάγγελμα»

Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα «Προετοιμάζομαι για Σπουδές και Επάγγελμα»

Το πρώτο Πανόραμα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Ανατολική Κρήτη με θέμα «Προετοιμάζομαι για Σπουδές και Επάγγελμα» θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στο 3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου.

Η διημερίδα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων, γονείς, νέους και κάθε ενδιαφερόμενο. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα, ώστε να ακούσουν, να ρωτήσουν, να ενημερωθούν για τις συνθήκες απασχόλησης και να πάρουν τις βέλτιστες αποφάσεις ως προς την εκπαιδευτική και την επαγγελματική τους διαδρομή.

Στην συνάντηση, «το παρόν» θα δώσουν επιστημονικοί, επαγγελματικοί και εκπαιδευτικοί φορείς της Κρήτης, που θα παρουσιάσουν θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων των επαγγελματικό προσανατολισμό. Στόχος ν’ αποτελέσει η διημερίδα, καθώς και η αντίστοιχη πετυχημένη δράση που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στα Χανιά, την αρχή σειράς πρακτικών που θα προωθούν την δικτύωση και την συνέργεια των φορέων που ασχολούνται με θέματα παιδείας σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο ενότητες. Στην πρώτη θα υπάρχουν δεκάλεπτες εισηγήσεις των φορέων, ενώ στο δεύτερο μέρος οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται ατομικά, από τους εκπρόσωπους του κάθε φορέα, στα περίπτερα πληροφόρησης που θα έχουν διαμορφωθεί. Στα πλαίσια της διημερίδας θα γίνουν βιωματικά εργαστήρια επαγγελματικού προσανατολισμού και πολιτιστικά δρώμενα.

Τη διημερίδα συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου ? Αντιδημαρχεία Παιδείας, το Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και ο Σύλλογος Γονέων του 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.

Περισσότερες πληροφορίες-διευκρινήσεις στα τηλέφωνα Λιοντάκη Δέσποινα: 6944765491 και Φλουρής Κωστής 2813 400224-5.