Αρχική » Ανακοινώσεις » ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ & ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ & ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

Tα Ηνωμένα Διεθνή Κολλέγια προσφέρουν φέτος μια υποτροφία και μια θέση σε μαθητή ή μαθήτρια με ελληνική υπηκοότητα για την φοίτησή του/της στα Ηνωμένα Διεθνή Κολλέγια (United World Colleges). Οι υποτροφίες των Ηνωμένων Διεθνών Κολλεγίων αντιστοιχούν στα δύο τελευταία χρόνια του Λυκείου και αφορούν τα ποσά των τροφείων και των διδάκτρων

H φετινή υποτροφία δίνεται για το Κολλέγιο Ρεντ Κρος Νόρντικ της Νορβηγίας https://uwcrcn.no/ για τα σχολικά έτη 2013-2014 και 2014-2015.

Προσφέρεται επίσης και μια θέση χωρίς υποτροφία, για το Κολλέγιο Ατλαντικού στη Μεγ. Βρετανία http://www.atlanticcollege.org/ για τα σχολικά έτη 2013-2014 και 2014-2015.

Στους αποφοίτους των Ηνωμένων Διεθνών Κολλεγίων απονέμεται το Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate) που αναγνωρίζεται από τα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής ως ισότιμο με τα αντίστοιχα εθνικά απολυτήρια και επιτρέπει την εγγραφή σε αυτά. Το Διεθνές Απολυτήριο είναι επίσης ισότιμο με το απολυτήριο του ελληνικού Ενιαίου Λυκείου σύμφωνα με τους Νόμους 2327/1995 και 2827/2000.

Οι υποψήφιοι πρέπει να φοιτούν σε ελληνικό δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο στην Ελλάδα, να μην είναι πάνω από 17 ετών, να γνωρίζουν Αγγλικά και να έχουν ως τώρα καλή σχολική βαθμολογία. Η τελική επιλογή θα γίνει με εξέταση στα Αγγλικά και προσωπικές συνεντεύξεις.

Τελευταία προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων 8 Απριλίου 2013.

Η διαδικασία επιλογής θα γίνει στην Αθήνα, Παρασκευή 19, Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Απριλίου 2013.

 

Για  αιτήσεις και πληροφορίες

babasikas@gmail.com

nikiforost@gmail.com

natkanella@hotmail.com

angie@twelvedesign.gr