Αρχική » Ανακοινώσεις » Υποτροφίες Κολλέγια του Hνωμένου Κόσμου – United World Colleges 2017-19

Υποτροφίες Κολλέγια του Hνωμένου Κόσμου – United World Colleges 2017-19

Τα UWC – Κολλέγια του Ηνωμένου Κόσμου αποτελούν ένα πρωτοπόρο, εκπαιδευτικό κίνημα που στόχο έχει να αναγάγει την εκπαίδευση σε μια δύναμη που διαμορφώνει και ενώνει ανθρώπους, κουλτούρες και λαούς Σήμερα λειτουργούν 17 τέτοια Κολλέγια σε 5 ηπείρους  προσφέροντας κάθε χρόνο τη μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία των UWC σε 8.000 μαθητές  από όλες τις χώρες του πλανήτη.

Στα UWC – Κολλέγια του Ηνωμένου Κόσμου ζουν και φοιτούν για δύο χρόνια, παιδιά 16-
19 ετών από όλο τον κόσμο, από κάθε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό υπόβαθρο, με μερικές ή ολικές υποτροφίες, παρακολουθώντας το πρόγραμμα του International
Baccalaureate (?ιεθνές Απολυτήριο) για τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου. (Το ?ιεθνές  Απολυτήριο είναι ισότιμο με το απολυτήριο του ελληνικού Ενιαίου Λυκείου σύμφωνα με τους Νόμους 2327/1995 και 2827/2000).

Tα UWC – Κολλέγια του Ηνωμένου Κόσμου δέχονται και φέτος αιτήσεις για υποτροφίες  (ολικές και μερικές) μαθητών και μαθητριών από την Ελλάδα για τη φοίτησή τους σε αυτά. Οι υποτροφίες αφορούν στην κάλυψη ποσού διδάκτρων, διαμονής και διατροφής των  μαθητών για τα 2 χρόνια φοίτησης.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Έλληνες υπήκοοι ή μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας για περισσότερα από 5 χρόνια που παρακολουθούν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Να έχουν   συμπληρώσει το 16 ο έτος της ηλικίας τους κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς – για τα περισσότερα UWC, η ημερομηνία αυτή είναι η 1 η Σεπτεμβρίου 2017. Να είναι μαθητές της πρώτης ή δευτέρας λυκείου δημοσίου ή ιδιωτικού σχολείου.

Η τελική επιλογή θα γίνει μετά από μία ενδελεχή διαδικασία η οποία περιλαμβάνει, συνεντεύξεις, ομαδικές ή / και ατομικές δραστηριότητες κλπ.  ?ιαθέσιμες θέσεις για τα  σχολικά έτη 2017-18 & 2018-19

? Pearson College UWC, Καναδάς – Μία θέση
? Armand Hammer UWC, ΗΠΑ – Μία θέση
? UWC Maastricht, Ολλανδία – Μία θέση
? UWC Dilijan, Αρμενία – Μία θέση
? UWC Changshu, Κίνα – Μία θέση
? UWC Waterford Kamhlaba, Swaziland, Αφρική – Μία θέση
Σελίδα 1/2? UWC of the Atlantic, Ουαλία, Ηνωμένο Βασίλειο – Μία θέση
? UWC Mostar, Βοσνία & Ερζεγοβίνη – Μία θέση
? Robert Bosch UWC, Γερμανία – Μία θέση
? UWC ISAK, Ιαπωνία – Μία θέση

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το κόστος φοίτησης ενός μαθητή σε ένα UWC κυμαίνεται από ? 17.000 έως ? 50.000 τον χρόνο.
Η βασική αρχή επιλογής μαθητών για τα UWC είναι η αξία και οι δυνητικές τους ικανότητες (merit and potential) χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η οικονομική δυνατότητα των  oικογενειών τους ή το κοινωνικό τους υπόβαθρο. Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή καταβάλει κάθε προσπάθεια εύρεσης πόρων, σε περίπτωση αδυναμίας των οικογενειών, ώστε να διαφυλάσσεται η αξιοκρατική φιλοσοφία με την οποία επιλέγονται οι υπότροφοι.

Έναρξη Αιτήσεων:13 Nοεμβρίου 2016
Λήξη Αιτήσεων: 31 ?εκεμβρίου 2016
Περίοδος Επιλογών: 30 Ιανουαρίου ? 28 Φεβρουαρίου 2017
Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων: Απρίλιος 2017
Παρακαλούμε συμπληρώστε με ιδιαίτερη προσοχή την αίτηση:
https://uwc.fluidreview.com/acc/r/
και υποβάλετέ την ηλεκτρονικά έως τις 31 ?εκεμβρίου 2016.
______________________________________________________________________________
Για περισσότερες πληροφορίες
www.gr.uwc.org www.uwc.org
uwcgreece@gmail.com info@gr.uwc.org

uwc-2017-19 ΠΡΟΦΙΛ