Αρχική » Ανακοινώσεις » Έναρξη εξ αποστάσεως ασύγχρονων μαθημάτων – Ενημέρωση Γονέων

Έναρξη εξ αποστάσεως ασύγχρονων μαθημάτων – Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες , 

λόγω της αναστολής λειτουργίας του σχολείου μας, εξ αιτίας των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊου , σας ενημερώνουμε ότι τις προσεχείς ημέρες το σχολείο μας θα παρέχει στους μαθητές τη  δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως ασύγχρονα μαθήματα.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας – χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη.  

Για να μπορούν οι μαθητές και οι μαθήτριες μας,  να παρακολουθήσουν αυτού του τύπου τα μαθήματα απαιτούνται να γίνουν εκ μέρους σας οι επόμενες ενέργειες:

  1. Ενημέρωση για την εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019 από τον επόμενο σύνδεσμο  https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php
  2. Με την συνδρομή του γονέα/κηδεμόνα εγγραφή του μαθητή  στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Με την εγγραφή τους οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης στη σελίδα https://register.sch.gr/students/ .  Οδηγίες θα βρείτε εδώ

Όταν ολοκληρωθούν τα παραπάνω βήματα θα σας σταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο,  από το σχολείο,  οι σχετικοί σύνδεσμοι του ψηφιακού τμήματος του μαθητή.

Οι μαθητές/μαθήτριες με την βοήθεια των γονέων/κηδεμόνων, μετά την απόκτηση λογαριασμού από το ΠΣΔ (από το προηγούμενο βήμα) εισέρχονται για μια φορά στη πλατφόρμα eclass.sch.gr , ώστε στη συνέχεια να γίνουν μέλη των ψηφιακών τμημάτων από τους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή. 

Στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός του ψηφιακού μαθήματος στέλνει πρόσκληση στο λογαριασμό του μαθητή όπου μετά την αποδοχή της από τον  μαθητή εντάσσεται στο αντίστοιχο τμήμα. 

Ένα από τα χαρακτηριστικά της ασύγχρονης εκπαίδευσης είναι ότι οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επιθυμεί.

Είμαστε στη διάθεση σας, εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα στη εκτέλεση των παραπάνω βημάτων και σας προτρέπουμε να  ενθαρρύνετε τα παιδιά μας να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, που δεδομένων των συνθηκών είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για τα διδακτικά αποτελέσματα της αλλά  και για την βελτίωση της ψυχολογία τους.

 Με εκτίμηση

Αναπληρωτής Διευθυντής

Μανώλης Τσιφετάκης

Πληροφορικός, M.Ed.