Αρχική » Ανακοινώσεις » Οδηγίες προς τους υποψήφιους του Ε.Κ. ΓΕΛ ΣΗΤΕΙΑΣ

Οδηγίες προς τους υποψήφιους του Ε.Κ. ΓΕΛ ΣΗΤΕΙΑΣ

Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες,  η τρέχουσα κατάσταση δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να σας παρέχουμε δια ζώσης οδηγίες για σημαντικά θέματα που σχετίζονται με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Στις παραγράφους που ακολουθούν υπάρχουν όλες οι απαραίτητες οδηγίες για την ομαλή συμμετοχή σας στις εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου ως ώρα έναρξης των εξετάσεων ορίζεται η 08:30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Δεδομένης της ανάγκης του περιορισμού του συνωστισμού δεν πραγματοποιείται η πρωινή συγκέντρωση στο προαύλιο χώρο. Στην κεντρική είσοδο του σχολείου,  μέλος της λυκειακής επιτροπής θα ενημερώνει κάθε υποψήφιο για την αίθουσα εξέτασης στην οποία θα πρέπει ν α μεταβεί.  Για να εξελιχθεί με ασφάλεια και ηρεμία η διαδικασία θα πρέπει να βρίσκεστε στο χώρο του παρκινγκ στις 07:45π.μ.

 

Προσερχόμενοι στις αίθουσες εξετάσεων :

Επιτρέπεται 

α) Προσερχόμενοι στις αίθουσες εξετάσεων επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους στυλό ΜΟΝΟ ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλέ), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ γενικά ΔΕΝ επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά ΜΟΝΟ αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

β) Γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

 

ΔΕΝ Επιτρέπεται

οι μαθητές κατά την είσοδό τους στην αίθουσα απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητό τηλέφωνο,  smart watch, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας ή οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δολιεύεται τις εξετάσεις.

Διαφύλαξη του αδιάβλητου των εξετάσεων/ Δολίευση των εξετάσεων-μηδενισμός του γραπτού.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις:

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στον Πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί. Πριν την είσοδο στις αίθουσες πρέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής του Ε.Κ. να υπενθυμίζει στους υποψηφίους την υποχρέωσή τους να παραδίδουν τα κινητά τους και ότι η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους.

Διαχείριση τετραδίου.

 

Μετα την είσοδο σας στην αίθουσα εξέτασης οι επιτηρητές θα σας παραδώσουν ένα τετράδιο απαντήσεων με 16 φύλλα.

Οι σελίδες του τετραδίου είναι επαρκείς για τις απαντήσεις και ΔΕΝ θα δοθεί δεύτερο τετράδιο σε κανέναν υποψήφιο. Τα τελευταία φύλλα του τετραδίου μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως πρόχειρο, αφού αναγράψετε σαφώς την ένδειξη ΠΡΟΧΕΙΡΟ σε όσες σελίδες χρησιμοποιήσετε ως πρόχειρες, οι οποίες δεν βαθμολογούνται σε καμία περίπτωση.

 

 

Στο εξώφυλλο συμπληρώνουμε στο κατάλληλο πλαίσιο το τίτλο του μαθήματος και την ένδειξη ΝΕΟ αν είσαι υποψήφιος του νέου συστήματος ή ΠΑΛΑΙΟ αν είσαι υποψήφιος με το παλαιό σύστημα, πχ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΝΕΟ.

Στη συνέχεια συμπληρώνουμε τα ατομικά μας στοιχεία στο εσωτερικό φύλλο του τετραδίου, αντιγράφοντας τα από το δελτίο του εξεταζόμενού με κεφαλαία γράμματα.

Οι επιτηρητές είναι στη διάθεση σας για να παράσχουν βοήθεια στα παραπάνω βήματα.

 

Καλή επιτυχία !!