Αρχική » Ανακοινώσεις » Βουλή των Εφήβων, Σύνοδος ΙΣΤ΄ 2010 ? 2011

Βουλή των Εφήβων, Σύνοδος ΙΣΤ΄ 2010 ? 2011

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία αποφάσισε να προχωρήσει σε ορισμένες αναπροσαρμογές στον τρόπο υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος, «Βουλή των Εφήβων» (Σύνοδος ΙΣΤ΄ 2010-2011), στοχεύοντας στην περαιτέρω βελτίωσή του.

 

Στο πλαίσιο των αποφάσεων αυτών, σας ενημερώνουμε ότι, η σύνταξη του έως τώρα απαιτούμενου δοκιμίου αντικαθίσταται από δύο ερωτήσεις, οι απαντήσεις των οποίων θα αποσταλούν προς το Ίδρυμα της Βουλής ηλεκτρονικά.

Εφέτος, ο αριθμός των λέξεων για την απάντηση ανά ερώτηση είναι:

  • 50 λέξεις για την πρώτη ερώτηση
  • ·300 λέξεις για τη δεύτερη ερώτηση / θέμα.

Οι μαθητές οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα προσέλθουν στα εργαστήρια Πληροφορικής των Λυκείων τους σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από το σχολείο τους, κατά το διάστημα από 4-04-2011 έως 8-04-2011 και εντός του ωραρίου λειτουργίας του, προκειμένου να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής τους η οποία αντικαθιστά το τετράδιο.

Η συνολική διάρκεια της ηλεκτρονικής διαδικασίας θα είναι δύο (2) ώρες και κατά τη διεξαγωγή της δεν επιτρέπεται στους συμμετέχοντες η χρήση σημειώσεων, βιβλίων ή άλλης βοήθειας, ενώ θα πρέπει να έχουν απενεργοποιημένα τα κινητά τους τηλέφωνα. Με τη λήξη της προθεσμίας συμμετοχής των μαθητών θα τερματίζεται ηλεκτρονικά, από τους διαχειριστές της εφαρμογής, η δυνατότητα πρόσβασης στις φόρμες των μαθητών και θα ακυρώνονται όλοι οι κωδικοί που δε χρησιμοποιήθηκαν.