Αρχική » Εκδηλώσεις » Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη

Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά στο Γενικό Λύκειο Σητείας για μαθητές, εκπαιδευτικό δυναμικό αλλά και τους θεατές της εκδήλωσής του.

 

Όσοι την παρακολούθησαν στον αύλιο χώρο του σχολείου απόλαυσαν μία μοναδική βραδιά γεμάτη μουσική και ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη.

Ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό, που στο τέλος χειροκρότησε θερμά μαθητές, εκπαιδευτικούς και όσους συνέβαλαν στην υλοποίησή της, ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης, ιερείς, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, διευθυντές σχολείων, γονείς και πολλοί μαθητές.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Ταμπουρατζής αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη προσπάθεια επισημαίνοντας ότι «στο παρελθόν είχε καθιερωθεί στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς η πραγματοποίηση ανάλογων εκδηλώσεων αφ? ενός ως αφιέρωμα σε προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών και αφ? ετέρου ως μία αποχαιρετιστήρια τελετή για τους απόφοιτους του σχολείου». Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση το σχολικό έτος 2007- 2008, υπήρξε μία αναστολή αυτών των εκδηλώσεων. Φέτος όμως αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε και πάλι εκδήλωση, η οποία μάλιστα ήταν αφιερωμένη στο νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

«Πεποίθηση της διεύθυνσης του σχολείου, αλλά και του συνόλου του Συλλόγου των Καθηγητών είναι ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις ανοίγουν τις πόρτες του σχολείου στην τοπική κοινωνία, ολοκληρώνουν το παιδαγωγικό ρόλο του και βοηθούν τα παιδιά να βιώσουν μέσα από τη συλλογική συμμετοχή την ατομική τους καταξίωση, να εδραιώσουν την αυτοπεποίθηση τους, η οποία είναι απαραίτητη για την μετέπειτα πορεία τους», πρόσθεσε ο Διευθυντής.

πηγή: Ανατολή