Αρχική » Εκπαιδευτική Ρομποτική » Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Περιφέρειας Κρήτης

Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Περιφέρειας Κρήτης

Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O. Hellas, το Εργαστήριο Διδακτικής Θετικών Επιστημών (ΕΔΘΕ) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Κρήτης και η Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης, σχεδιάζουν τη διοργάνωση Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Ηράκλειο.

Ο πιλοτικός Περιφερειακός Διαγωνισμός διεξάγεται στα πλαίσια του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. (σχετ. έγγραφο Α.Π. 135838/Γ2/31-10-2012). Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός λειτουργεί ως προκριματικός για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής η οποία θα διεξαχθεί το Νοέμβριο του 2013 στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες, τα challenges ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης, τις κατηγορίες και γενικά οτιδήποτε αφορά στο διαγωνισμό θα μπορούν να βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι στο δικτυακό τόπο http://wrohellas.gr , καθώς επίσης και επικοινωνώντας με τον υπεύθυνο του προγράμματος για την Περιφέρεια Κρήτης, κ. Σ. Αναγνωστάκη ηλεκτρονικά στο sanagn@edc.uoc.gr ή τηλεφωνικά στο 28310- 77623. Για την πληρέστερη ενημέρωση των εκπαιδευτικών θα διεξαχθεί workshop ανά Περιφερειακή Ενότητα (Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι), οι ημερομηνίες των οποίων θα σας γνωστοποιηθούν με επόμενο έγγραφο.