3η Ανακοίνωση 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας:

Το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο, στο Αγρίνιο, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κέρκυρα, στη Λάρισα, στη Μυτιλήνη, στη Ρόδο και στα Χανιά την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2013.

Στην πόλη του Ηρακλείου το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή (11:30-15:00) και το Σάββατο (09:20-16:30).

 

Πρόκειται για μία δράση ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών σε μια εκδήλωση συμμετοχής και συνάντησης της σχολικής κοινότητας με την ευρύτερη κοινωνία.

Το Πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ στο Ηράκλειο περιλαμβάνει:

  • Έκθεση και παρουσίαση έργων ψηφιακής δημιουργίας από ομάδες μαθητών όλων των βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης. Στοιχεία των έργων που θα παρουσιαστούν είναι αναρτημένα στο http://digifest-ira.blogspot.gr/. Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων θα παρουσιαστούν ζωντανά, έργα και από ομάδες μαθητών των άλλων 7 (επτά) πόλεων μέσω τηλεδιάσκεψης.

  • Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από τους Μαθητές του ΓΕΛ Σητείας σε μαθητές και επισκέπτες (Υπ. Εκπαιδευτικός: Γιάννης Πουλακάκης)

  • Εργαστήριο Κατασκευής Εφαρμογών (apps) για Κινητά Τηλέφωνα (Υπ. Εκπαιδευτικός Λεωνίδας Παπαδάκης)

  • Οι επισκέπτες επικοινωνούν με Διαδραστικό Σύστημα Ηχου/Μουσικής/Κίνησης (Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής, ΤΕΙ Κρήτης)

  • Προβολή Μαθητικών Ταινιών από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών για Παιδιά και Νέους Ολυμπίας και το πρόγραμμα Camera Zizanio

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και θα μεταδοθεί μέσω το Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στην διεύθυνση http://vod.sch.gr/video/iptv/646

Επίσης, ο σχολικός σύμβουλος πληροφορικής Αν. Κρήτης καλεί, ιδιαιτέρως, τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής την Παρασκευή 19/4, 11:30-15:00 και το Σάββατο 20/4, 09:20-16:30 στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ προκειμένου να αξιοποιηθεί η διδακτική/μαθησιακή εμπειρία των συμμετεχόντων συναδέλφων και μαθητών και να αναδειχθούν καλές διδακτικές και μαθησιακές πρακτικές. Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές/-τριες των σχολείων να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς ώστε να παρευρεθούν τροποποιώντας όπου αυτό είναι αναγκαίο το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Αν. Κρήτης της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, σε συνεργασία με Οργανωτική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Πληροφορικής, με την Υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Αν. Κρήτης και με Αρωγούς την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ), τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ηρακλείου και του Ν. Λασιθίου, το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής, ΤΕΙ Κρήτης και το Κέντρο Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού Ηρακλείου (ΚΕΑΛ).

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υ.Παι.Θ.Π.Α), Αρ. Απόφ. 5109/Γ7/15-01-2013.

Μανώλης Τσιφετάκης

Υποδιευθυντής ΓΕΛ Σητείας, καθηγητής πληροφορικής ΠΕ86

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...