Αρχική » Ανακοινώσεις » 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον έλεγχο του καπνίσματος

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον έλεγχο του καπνίσματος

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

(υπογραμμίζονται τα σημεία τα οποία διαφοροποιούνται σε σχέση με την 1η ανακοίνωση)

  1. Γενικά

  2. Ηλικιακές ομάδες-κατηγορίες

Α. Διαγωνισμός ζωγραφικής για μαθητές Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού .

Β. Διαγωνισμός σύντομου βίντεο ή μουσικής/τραγουδιού για μαθητές Γυμνασίου .

Γ. Διαγωνισμός ψηφιακού υλικού για μαθητές Λυκείου

  1. Υποβολή των έργων

  2. Διαδικασία αξιολόγησης

  3. Παρουσίαση-έπαινοι-βραβεία

  4. Στοιχεία επικοινωνίας

Δήλωση συμμετοχής

 

1. Γενικά

Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), στα πλαίσια του προγράμματος HEART II, διοργανώνει τον πρώτο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. Οι μαθητές καλούνται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό με ατομικά ή ομαδικά έργα τους που προάγουν την υγιεινή συμπεριφορά όσον αφορά στο κάπνισμα.

2. Ηλικιακές ομάδες-κατηγορίες

Η θεματική του διαγωνισμού και ο τύπος των έργων αλλάζει ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκει ο μαθητής. Αναλυτικότερα:

Α. Διαγωνισμός ζωγραφικής για μαθητές Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού (ηλικίας 10-12 ετών).

Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν έργα με θέμα «Μαθαίνω Να Μην Καπνίζω». Τα έργα θα πρέπει να έχουν μέγεθος Α3 (29,7x 42cm) ή Α4 (21 x 29,7 cm). Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα διάφορες τεχνικές ζωγραφικής και χρώματα, ώστε να μεταφέρουν το μήνυμά τους. Τα στοιχεία των συμμετεχόντων (Όνομα, Επώνυμο, Σχολείο, Τίτλος του Έργου) θα πρέπει να αναγράφονται στο πίσω αριστερό μέρος του έργου τους.

Β. Διαγωνισμός σύντομου βίντεο ή μουσικής/τραγουδιού για μαθητές Γυμνασίου (ηλικίας 13-15 ετών).

Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ένα σύντομο βίντεο διαρκείας 3 έως 5 λεπτών ή μουσική/τραγούδι διαρκείας 3 έως 5 λεπτών, με θέμα «Τσιγάρο; Δεν Γουστάρω!». Τα έργα θα υποβάλλονται αποθηκευμένα σε οπτικό δίσκο (CD ή DVD) πάνω στον οποίο θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία των συμμετεχόντων (Όνομα, Επώνυμο, Σχολείο, Τίτλος του Έργου).

Γ. Διαγωνισμός ψηφιακού υλικού για μαθητές Λυκείου (15-18 ετών).

Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν μια ψηφιακή εφαρμογή (για κινητά, tablet ή ηλεκτρονικούς υπολογιστές), ή ένα μήνυμα τύπου sms ή email, ή εικονίδια για μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μια ψηφιακή αφίσα με θέμα «Για Έναν Κόσμο Χωρίς Καπνό». Τα έργα θα υποβάλλονται αποθηκευμένα σε οπτικό δίσκο (CD ή DVD) πάνω στον οποίο θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία των συμμετεχόντων (Όνομα, Επώνυμο, Σχολείο, Τίτλος του Έργου).

Πολλαπλές συμμετοχές ανά σχολείο και ανά μαθητή είναι αποδεκτές, με μέγιστο 3 συμμετοχών ανά μαθητή. Τα έργα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν βραβευθεί σε κάποιον άλλο διαγωνισμό.

3. Υποβολή των έργων

Τα έργα θα αποστέλλονται στο χρονικό διάστημα από 1 Οκτωβρίου 2013 έως 22 Νοεμβρίου 2013 (ημερομηνία ταχυδρομείου) στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΟ ΈΡΕΥΝΑΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΟΣ, Δορυλαίου 8, Αθήνα 11521», με την ένδειξη «για τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος». Στο φάκελο, πέρα από το έργο θα πρέπει να εσωκλείεται συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη η δήλωση συμμετοχής που περιλαμβάνεται στην παρούσα ανακοίνωση. Σε περίπτωση ομαδικών έργων, το κάθε μέλος της ομάδας υποβάλει ξεχωριστή δήλωση συμμετοχής. Σχολεία με πολλαπλές συμμετοχές μπορούν να τις αποστείλουν σε ένα κοινό φάκελο.

4. Διαδικασία αξιολόγησης

Από τις 29 Νοεμβρίου 2013 έως τις 6 Δεκεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των έργων.

Τα έργα των μαθητών θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή.

5. Παρουσίαση-έπαινοι-βραβεία

Η παρουσίαση των έργων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 στα πλαίσια του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας. Τα έργα του Δημοτικού θα αναρτηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για όλη τη διάρκεια του συνεδρίου. Τα έργα των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου θα παρουσιαστούν στο κεντρικό αμφιθέατρο του Υπουργείου. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η απονομή των βραβείων και των επαίνων.

Για τους συμμετέχοντες (ανεξαρτήτως της τελικής τους κατάταξης) από σχολεία της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για κάλυψη της μετακίνησής τους προς και από το χώρο του συνεδρίου για την ημέρα των παρουσιάσεων (κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς).

Για τους νικητές από σχολεία εκτός της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών, υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και 1 διανυκτέρευσης (εφόσον είναι αναγκαίο), ώστε να παρουσιάσουν τη συμμετοχή τους και να παραστούν στην απονομή των βραβείων και των επαίνων. Ειδικότερα για τις ομαδικές συμμετοχές, ο μέγιστος αριθμός μαθητών για τους οποίους μπορούν να καλυφθούν μεταφορικά και διαμονή δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις.

Ανάλογα με την κατάταξή τους στην τελική βαθμολογία, όπως αυτή θα προκύψει από τη διαδικασία αξιολόγησης, σε κάθε κατηγορία θα υπάρξουν οι εξής βραβεύσεις:

1η θέση: Έπαινος, αναμνηστικό ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) και δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές βιβλίων, ειδών τεχνολογίας, δίσκων μουσικής ή βίντεο κ.λπ. Ειδικά για τις ομαδικές συμμετοχές προβλέπεται έπαινος, usb stick και δωροεπιταγή ύψους 100 ευρώ για κάθε μέλος της ομάδας. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι δωροεπιταγές ανά ομάδα δεν είναι δυνατό να υπερβαίνουν στο σύνολό τους τα 500 ευρώ σε αξία (για παράδειγμα, αν κερδίσει μια ομάδα με 10 άτομα, το κάθε μέλος θα λάβει μια δωροεπιταγή ύψους 50 ευρώ ?σύνολο 500 ευρώ).

2η θέση: Έπαινος, αναμνηστικό ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) και δωροεπιταγή αξίας 50 ευρώ η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές βιβλίων, ειδών τεχνολογίας, δίσκων μουσικής ή βίντεο κ.λπ. Ειδικά για τις ομαδικές συμμετοχές προβλέπεται έπαινος, usb stick και δωροεπιταγή ύψους 50 ευρώ για κάθε μέλος της ομάδας. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι δωροεπιταγές ανά ομάδα δεν είναι δυνατό να υπερβαίνουν στο σύνολό τους τα 250 ευρώ σε αξία (για παράδειγμα, αν κερδίσει μια ομάδα με 10 άτομα, το κάθε μέλος θα λάβει μια δωροεπιταγή ύψους 25 ευρώ-σύνολο 250 ευρώ).

3η θέση: Έπαινος και αναμνηστικό ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) για κάθε νικητή.

Όλα τα σχολεία τα οποία θα συμμετάσχουν θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής στο οποίο θα αναγράφονται αναλυτικά όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί.

6. Στοιχεία επικοινωνίας

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, κα Σουμελίδου, τηλ. επικοινωνίας 210 64 70 056, email: smokefreegreece@yahoo.com

Δήλωση συμμετοχής μαθητή

Στοιχεία μαθητή

Όνομα: ???????????????????????????????????????????????

Επώνυμο: ???????????????????????????????????????????????

Ημερομηνία γεννήσεως: ?????????????????????

Τάξη: ????????????????????? Τμήμα: ????????????????????

Συμμετοχές (να αναγραφεί ο τίτλος των έργων με τα οποία συμμετάσχει ο μαθητής):

1.

2.

3.

 

Στοιχεία υπεύθυνου εκπαιδευτικού

Όνομα: ???????????????????????????????????????????????

Επώνυμο: ???????????????????????????????????????????????

Ειδικότητα: ?????????????????????

Τηλέφωνο: ?????????????????????

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ?????????????????????????????

 

 

Στοιχεία σχολείου

Σχολείο: ???????????????????????????????????????????????

Διεύθυνση: ???????????????????????????????????????????????

Τηλέφωνο: ?????????????????????

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ?????????????????????????????

 

 

Δήλωση κηδεμόνα

Ο/η κάτωθι υπογεγραμμένος/-η ?????????????????????????????????.. δηλώνω ότι επιτρέπω στον/-η ??????????????????????????????., του οποίου την κηδεμονία έχω, να λάβει μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. Ως εκ
τούτου, επιτρέπω την παρουσίαση του έργου του, των στοιχείων του (ονοματεπώνυμο και σχολείο στο οποίο φοιτά) και του σχετικού με το διαγωνισμό υλικού σε όλα τα μέσα τα οποία σχετίζονται με το διαγωνισμό. Επιπλέον, δηλώνω ότι τα έργα του παραπάνω μαθητή αποτελούν πρωτότυπη εργασία και δεν περιλαμβάνουν υλικό το οποίο υπόκειται σε έλεγχο πνευματικών δικαιωμάτων. Αποδέχομαι δε, ότι αν υπάρχει παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, η επιτροπή του διαγωνισμού δεν φέρει καμία ευθύνη και έχει το δικαίωμα αποκλεισμού της παρούσας συμμετοχής.

Ο/η υπογράφων/-ουσα

 

 

??????????????????

 

Συμπληρωματική δήλωση του μαθητή:

Θα επιθυμούσα τα έργα με τα οποία συμμετέχω στο διαγωνισμό να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον σε εκστρατείες ελέγχου του καπνίσματος στην Ελλάδα.

 

ΝΑΙ ΟΧΙ