Αρχική » Ανακοινώσεις » 24ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής

24ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής

Η ΕΠΥ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων διεξάγει και φέτος τον 24ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής διατηρώντας την αλγοριθμική χροιά του σύμφωνα με την απόφαση του IOI Org., προσπαθώντας έτσι να στηρίξει και να διαχύσει στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μας το θεμελιώδες των γνώσεων της Αλγοριθμικής, του Προγραμματισμού και κατ επέκταση της Πληροφορικής. Η συμμετοχή των μαθητών μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής τους δίνει την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους και να διακριθούν σε βαλκανικό επίπεδο και σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω της συμμετοχής τους στους διαγωνισμούς στις Βαλκανιάδες και στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής. Οι μαθητές που διακρίνονται στους διαγωνισμούς αυτούς αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε τμήμα Πληροφορικής της επιλογής τους, χωρίς εξετάσεις, σύμφωνα με τον νόμο 3194/2003.

Ήδη από τον περυσινό 23ο ΠΔΠ οι μαθητές μας, έφεραν στην χώρα μας, ένα Χάλκινο μετάλλιο από την Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής του 2011, και δύο ακόμα μετάλλια, ένα Χρυσό και ένα Χάλκινο από την Βαλκανιάδα 2011.

Οι εγγραφές των μαθητών μας γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 από την ιστοσελίδα του Διαγωνισμού www.pdp.gr, ενώ τα e-mails ενεργοποίησης, θα στέλνονται στο τέλος της κάθε εβδομάδας εγγραφής.

Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές!