Αρχική » Λύκειο Αγίου Ιωάννη » Επισφραγίστηκε η αδελφοποίηση Γενικού Λυκείου Σητείας με το Λύκειο Αγίου Ιωάννη

Επισφραγίστηκε η αδελφοποίηση Γενικού Λυκείου Σητείας με το Λύκειο Αγίου Ιωάννη

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης έγινε η επισφράγιση της αδελφοποίησης ανάμεσα στο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Σητείας και το Λύκειο Αγίου Ιωάννη Λεμεσού, χθες στο κινηματοθέατρο “Μινώα”. Η πρώτη επίσκεψη είχε γίνει στην Κύπρο τον Απρίλιο με επικεφαλής την εκπαιδευτικό του Λυκείου κ. Παφύτα Κατερίνα, ενώ χθες ήρθε με τη σειρά της η αντιπροσωπεία του σχολείου από την Κύπρο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης ο οποίος συμπτωματικά είναι οργανικά εκπαιδευτικός του σχολείου. Η εκδήλωση έγινε παράλληλα με τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Το πρόγραμμα προλόγισε η εκπαιδευτικός κ. Παφύτα Κατερίνα ενώ τους Κύπριους φιλοξενούμενους καλωσόρισε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Γεώργιος Ταμπουρατζής, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου κ. Χαράλαμπος Σπυριδάκης και ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου των μαθητών Σήφης Χαρκιωλάκης.

Από την Κυπριακή αντιπροσωπεία λόγο απηύθυναν ο διευθυντής του Λυκείου Αγίου Ιωάννη κ. Δημήτριος Δημητριάδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων κ. Ανδρέας Καρυόλαιμος και ο γραμματέας του κεντρικού μαθητικού συμβουλίου Άριστος Στυλιανίδης.

Εν συνεχεία ξεκίνησε η εκδήλωση εορτασμού του πολυτεχνείου με τη χορωδία του σχολείου υπό τη διεύθυνση του π. Αλεξάκη Νικολάου ενώ στο τέλος οι μαθητές του σχολείου που συμμετέχουν στο Λύκειο Ελληνίδων χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης με την καθοδήγηση της κ. Χαράς Κατσικαλάκη υπό τους ήχους της λύρας και του βιολιού, ενώ στο Λαούτο συμμετείχε ο κ. Γιάννης Ανωγιαννάκης.

Το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης παρουσίασαν οι Κύπριοι μαθητές με την καθοδήγηση του Βοηθού Α’ διευθυντή κ. Αντώνη Χατζηαντωνίου, όπου οι μαθητές εντυπωσίασαν όλους με τους όμορφους χορούς και τα ωραία τραγούδια.

Τέλος, οι δύο διευθυντές υπέγραψαν την επισφράγιση της αδελφοποίησης μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και πραγματικής διάθεσης για συνεργασία. Η Κύπρος με την Κρήτη έγιναν ένα στα πρόσωπα των μαθητών και στις κοινές αγωνίες των εκπαιδευτικών.

Σήμερα θα γίνει επίσημη επίσκεψη των μαθητών της Κύπρου στο Γενικό Λύκειο και θα φυτευτεί ελιά ως ένδειξη φιλίας.

Παρακολουθήστε σχετικά στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις:







Δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. της περιοχής μας