Αρχική » Ευρωπαϊκοί Θεσμοί » Άξιος εκπρόσωπος μαθητής του Γενικού Λυκείου Σητείας στο Euroscola

Άξιος εκπρόσωπος μαθητής του Γενικού Λυκείου Σητείας στο Euroscola

aspradakis1O μαθητής του Γενικού Λυκείου Σητείας Ελπιδοφόρος Ασπραδάκης φάνηκε άξιος εκπρόσωπος του σχολείου του και της χώρας μας στην συνεδρίαση του Euroscola στις 27 Φεβρουαρίου 2015 στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Η επιτυχία ήρθε μετά τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό για την δημιουργία της Ομάδας που θα εκπροσωπούσε την περιφέρεια Κρήτης στη συνεδρίαση του Euroscola που γίνεται στο Στρασβούργο. Ο μαθητής του ΓΕΛ Σητείας πήγε στη συνεδρίαση και μάλιστα ήταν ένα από τους έξι σε σύνολο 523 μαθητών που πήραν ρόλο υποστηρικτή των προτάσεων της συνέλευσης.aspradakis2

Για την ιστορία, το Euroscola είναι ένας θεσμός που συμμετέχουν 25 μαθητές από κάθε περιφέρεια της Ευρώπης κάθε χρόνο, σε μια από τις 15 συνεδριάσεις που γίνονται στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο υπό την αιγίδα του ίγιου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ουσιαστικά οι μαθητές της Ευρώπης λειτουργούν ως Ευρωβουλευτές, εργάζονται μαζί για να κατεβάσουν προτάσεις σε επίπεδο νέων, τις οποίες αποστέλλουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως προτάσεις εργασίας. Η περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει σε μία από τις 15 συνεδριάσεις κάθε χρόνο με μαθητές που επιλέγει απ? όλα τα σχολεία της Κρήτης με παγκρήτιο διαγωνισμό. Οι 25 καλύτεροι απ? όλη την Κρήτη συμμετέχουν στη συνεδρίαση ενώ 2 καθηγητές επιλέγονται με διαγωνισμό ως συνοδοί και συντονιστές της ομάδας.

Ο Ελπιδοφόρος, είναι μαθητής της Γ? Λυκείου και είναι ο τρίτος μαθητής που έχει όλα αυτά τα χρόνια επιλεγεί από το ΓΕΛ Σητείας μετά τις Φ. Κωσταρά και Ε. Ζωγραφίνη, ενώ κι ένας καθηγητής του ΓΕΛ Σητείας, ο Γ. Τσικαλάκης, έχουν πάρει μέρος στις Συνεδριάσεις. Η παρουσία βέβαια στο πάνελ των υποστηρικτών του Ελπιδοφόρου δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη χαρά για την επιτυχία του, για την οποία οι καθηγητές του σχολείου εξέφρασαν τη χαρά τους. Πάντα επιτυχίες στον Ελπιδοφόρο και συγχαρητήρια στους καθηγητές του ΓΕΛ Σητείας για τη συστηματική δουλειά στα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και τους πολίτες της.

πηγή: www.sitiapress.gr