Αρχική » Erasmus+ "Tracing our European Spirit" 2017-2019 » Ταξίδι στον … πίσω στον χρόνο!!!

Ταξίδι στον … πίσω στον χρόνο!!!

Ένα ταξίδι στην ιστορία της κουμμουνιστικής Βαρσοβίας και στα γκέτο των Εβραίων είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι καθηγητές και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σητείας τον περασμένο Μάιο. Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Tracing our European Spirit” η αποστολή του σχολείου μας φιλοξενήθηκε από το σχολείο CLVIII Liceum Ogólnokształcące z Oddziałami Dwujęzycznymi στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

Οι Πολωνοί εταίροι μας μέσα από παιχνίδια στην πόλη (city games) και παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού, κατάφεραν να μας φέρουν σε επαφή με τη ζωή στην κουμμουνιστική Βαρσοβία αλλά και στα εβραϊκά γκέτο.

Παράλληλα, στα πλαίσια του προγράμματος, οι μαθητές μας ετοίμασαν μια σύντομη παρουσίαση για τις σημαντικότερες ιστορικές στιγμές του 20ου αιώνα στη χώρα μας καθώς και για κάποια από τα παραδοσιακά ελληνικά επαγγέλματα.

Μετά το πέρας του ταξιδιού, η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος Αναγνωστάκη Άρτεμις, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Σητείας κ. Πατεράκη Θεόδωρο για να τον ευχαριστήσει για την παροχή έντυπου ενημερωτικού υλικού για την Σητεία, το οποίο προσφέρουμε σε κάθε ταξίδι ως δώρο στους καθηγητές των ξένων σχολείων. Επίσης ο κ. Πατεράκης ενημερώθηκε για το περιεχόμενο και την εξέλιξη του Erasmus+ “Tracing our European Spirti”και δέχτηκε ως δώρο ένα από τα σχολικά ημερολόγια που σχεδίασε το σχολείο μας για τις ανάγκες του προγράμματος.

Τo επόμενο και τελευταίο ταξίδι του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

[ngg src=”galleries” ids=”6″ display=”basic_imagebrowser”]