Αρχική » Ανακοινώσεις » Εθνικός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα 2021

Εθνικός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα 2021

Προς Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Σητείας
Αγαπητέ κύριε Καλένη, Αγαπητή κυρία Κουφαλέξη,
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) και το Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο (ΕΤΙ), θα ήθελε να σας ευχαριστήσει θερμότατα για την συμμετοχή σας στον Τέταρτο Εθνικό Διαδικτυακό Διαγωνισμό
για το Χρήμα “European Money Quiz” που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021, με τη συμμετοχή 60 τάξεων με 305 ατομικές συμμετοχές από 15 Γυμνάσια και 12 Λύκεια της χώρας μας.
Στο φετινό διαγωνισμό στην πρώτη θέση αναδείχτηκαν δύο νικητές: το Τμήμα Γ3 του «Γυμνασίου Εκπαιδευτήρια Δούκα» και η Γ ́ τάξη του Γυμνασίου «Ιδιωτικό Γυμνάσιο Στέγκα» του Νομού Αττικής. Ακολουθούν με σειρά κατάταξης στη δεύτερη θέση το Τμήμα Α4 του Λυκείου «Pierce-Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας» Νομός Αττικής, και στην τρίτη θέση το Τμήμα Α4 του 2ου ΓΕΛ Γαννιτσών «Άννα Κομνήνη» Νομός Πέλλας.

Οι ανωτέρω τάξεις απάντησαν σωστά σε όλες ή στις περισσότερες ερωτήσεις που τους τέθηκαν, στον συντομότερο χρόνο. Η ΕΕΤ εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου στις 24 Μαρτίου (https://www.hba.gr/Media/Details/490).  Επισυνάπτουμε προς ενημέρωσή σας αρχείο με τη σειρά κατάταξης και των 60 τάξεων, καθώς και αναλυτικό αρχείο με τη σειρά κατάταξης του συνόλου των μαθητών σας στον Τέταρτο Εθνικό Διαδικτυακό Διαγωνισμό. Υπενθυμίζουμε ότι η σειρά κατάταξης των Τμημάτων διαμορφώθηκε από την σειρά κατάταξης του καλύτερου μαθητή της Ομάδας/Τάξης. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους. Ευελπιστούμε να συμμετάσχετε και του χρόνου στον Διαγωνισμό μας.

Στόχος της ΕΕΤ, μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι να καταστήσει τη χρηματοπιστωτική εκπαίδευση εφικτή ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Προς το σκοπό αυτό η ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της ΕΕΤ για το European Money Quiz www.hba.gr/info/emq θα παραμείνει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους έτσι ώστε τα παιχνίδια γνώσεων για το Χρήμα και το ψηφιακό βιβλίο «Πρώτα Χρηματοοικονομικά Βήματα» να είναι προσβάσιμα σε όλους.

Συν.1_Κατάταξη_Τάξεων_Εθνικού_Διαγωνισμού_2021_FINAL (10) Λυκ. Σητείας_ΕυχαριστήριεςΕπιστολεςEMQ2021