Αρχική » Ανακοινώσεις » Χαιρετισμός Δ/ντη Τσιφετάκη Μανώλη στη τελετή του Αγιασμού

Χαιρετισμός Δ/ντη Τσιφετάκη Μανώλη στη τελετή του Αγιασμού

Με την ευλογία της εκκλησίας, τις ευχές της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης ξεκινά σήμερα η σχολική χρονιά 2021-2022 και με την ευκαιρία αυτή υποδεχόμαστε και καλωσορίζουμε στο Γενικό Λύκειο Σητείας παλιούς και νέους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Είναι ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη ευθύνη για εμένα να ασκώ καθήκοντα διευθυντή  σ’ αυτό το σχολείο, απ’ όπου πέρασαν και εξακολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους εξαιρετικοί συνάδελφοι που χαίρουν του σεβασμού και της εκτίμησης της τοπικής μας κοινωνίας.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Κάθε νέα αρχή είναι μια ευκαιρία για να επαναπροσδιορίσουμε τους προσωπικούς αλλά και να διαμορφώσουμε από κοινού τους στόχους μας.

Έρχεστε σε ένα σχολείο ανθρωποκεντρικό και δημοκρατικό που θα σας δώσει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε και να αναζητήσετε γνώσεις και εμπειρίες μαθησιακές, Θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και της καλλιέργειας του πνεύματος σας.

Μέσα από ένα ευρύ πλαίσιο δραστηριοτήτων θα πετύχουμε τους σκοπούς του Λυκείου, που δεν είναι αποκλειστικά η  εμβάθυνση και εξειδίκευση στα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα. 

Στη στοχοθεσία μας μεταξύ άλλων είναι:

  • Η προαγωγή της κριτικής σκέψης, της πρωτοβουλίας και  της δημιουργικότητας 
  • Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας στο πλαίσιο μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας,
  • Η ενδυνάμωση των αξιών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης και η διαμόρφωση συνείδησης ενεργού πολίτη
  • Η ανάπτυξη δεξιοτήτων εφαρμογής της γνώσης και επίλυσης προβλημάτων,
  • Η καλλιέργεια της ικανότητας κάθε ατόμου για κριτική προσέγγιση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών.

Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται συνεχής και οργανωμένη εργασία από όλους μας και κυρίως το σχολείο να λειτουργεί δια ζώσης.

Λόγω της πανδημίας υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο για πολλές ανθρώπινες δραστηριότητες και αναντίρρητα μια αίσθηση ανασφάλειας είναι διάχυτη σ όλον τον πλανήτη. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα βρίσκεται σε υγειονομική κρίση και πιθανότατα δεν θα είναι και η τελευταία. 

Όμως τώρα έχουμε περισσότερα όπλα να την αντιμετωπίσουμε. Οι εμπειρίες που έχουμε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια από τη διαχείριση της και κυρίως τα επιτεύγματα της επιστήμης το 2021 είναι τα βασικά μας όπλα. 

Για να είναι όμως αποτελεσματικά πρέπει και εμείς, ο καθένας ξεχωριστά και ως σύνολο να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί. Η τήρηση των κανόνων δεν περιορίζει τις ελευθερίες μας αλλά τις εξασφαλίζει. 

Εκ μέρους των εκλεκτών συναδέλφων μου και έχοντας πλήρη επίγνωση του ρόλου μας, σας διαβεβαιώνω ότι σε συνεργασία με μαθητές και γονείς θα μετουσιώσουμε σε πράξη τις προσδοκίες μας για το καλό των παιδιών μας.

Καλή αρχή ώστε η σχολική χρονιά να είναι Αποδοτική, Δημιουργική, Αποτελεσματική.

 

Σας ευχαριστώ