Αρχική » Ανακοινώσεις » ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υλοποιεί πρόγραμμα δράσεων με στόχο την ενημέρωση μαθητών, γονέων και άλλων ενδιαφερομένων φορέων, για τα θετικά και αρνητικά του Διαδικτύου και συνακόλουθα τους κινδύνους που ελλοχεύουν, κατά την πλοήγηση τους σ? αυτό.

Οι δράσεις αυτές έχουν τύχει ευρύτατης αποδοχής και στο πλαίσιο αυτό η Υπηρεσία κατήρτισε πρόγραμμα επισκέψεων σε πόλεις της επικράτειας για τη διεξαγωγή ημερίδων.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία μας ύστερα από συνεννόηση με το Δήμο Σητείας, σκοπεύει να επισκεφτεί τη Σητεία για τη διεξαγωγή Ημερίδας με θέμα την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο την 12η Ιουνίου 2013.

 

Η ημερίδα θα γίνει στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ του Δήμου Σητείας στις 12/06/2013 και ώρα 19.00. Είσοδος ελεύθερη.

 

Οι θεματολογίες που θα αναπτυχθούν κατά τη διεξαγωγή των ημερίδων αυτών, θα είναι:

α) Μέτρα προστασίας των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση μέσω διαδικτύου.

β) Cyberbullying.

γ) Κραυγές απόγνωσης μέσω διαδικτύου (Πρόληψη αυτοκτονιών).

 

Οι ημερίδες αυτές θα πραγματοποιηθούν από τον Υποδιευθυντή της ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε, Ταξίαρχο κ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ, καθώς και από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Υπηρεσίας μας. Επίσης, κατά περίπτωση θα συμμετάσχει η βουλευτής κ. ΡΑΠΤΗ Έλενα, με 5λέπτη παρέμβαση στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ», υπό την ιδιότητα της ως συντονίστρια για την Ελλάδα.

Παρακαλούμε πολύ όπως ενημερώσετε τους εκπαιδευτικούς και μαθητές της περιφερείας σας για το παρόν.

 

Όλγα Γαλάνη

Υπαστυνόμος Α’

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος