Αρχική » Ανακοινώσεις » Σχεδιάστε το ευρώ

Σχεδιάστε το ευρώ

Τον Ιανουάριο 2012 θα έχουν συμπληρωθεί 10 χρόνια από τότε που τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα ευρώ έγιναν χειροπιαστή πραγματικότητα για τους πολίτες. Για τον εορτασμό αυτής της επετείου, και τα 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης αποφάσισαν να εκδώσουν ένα αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ που θα τεθεί σε κυκλοφορία και θα φέρει ένα κοινό σχέδιο στην εθνική όψη.

Αν είστε πολίτης ενός κράτους μέλους της ΕΕ που έχει ως νόμισμα το ευρώ και είστε ή θα είστε τουλάχιστον 12 ετών στο τέλος του 2011, μπορείτε να υποβάλετε την πρόταση σχεδίου σας μέσω αυτού του δικτυακού τόπου από τις 29 Απριλίου ως τις 20 Μαΐου (για περισσότερες πληροφορίες αναφερθείτε στη σελίδα Υποβάλετε το σχέδιό σας).

Τα άτομα που είναι πολίτες ή κάτοικοι ενός κράτους μέλους της ΕΕ που έχει ως νόμισμα το ευρώ θα μπορούν να ψηφίσουν για το νικητήριο σχέδιο μεταξύ ενός συνόλου σχεδίων που θα έχουν επιλεγεί από μια επαγγελματική κριτική επιτροπή (για περισσότερες πληροφορίες αναφερθείτε στη σελίδα Ψηφοφορία).

Αν η πρόταση σχεδίου σας κερδίσει, θα δείτε το σχέδιό σας και τα αρχικά σας σε εκατομμύρια κέρματα ευρώ που θα κυκλοφορήσουν σε όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης [1] από το επόμενο έτος. Επίσης θα σας απονεμηθεί μια σειρά συλλεκτικών κερμάτων ευρώ μεγάλης αξίας.