Αρχική » Ανακοινώσεις

Αρχείο κατηγορίας Ανακοινώσεις

Οδηγός Επιτυχίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στις ημέρες Covid-19

Όλα όσα θα ισχύουν για μαθητές – καθηγητές από Δευτέρα 12 Απριλίου

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα self-test

Πρόγραμμα του 10ου Μαθητικου Φεστιβαλ Ψηφιακης Δημιουργιας

Βήμα- βήμα το self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Το self-testing είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, μία διαδικασία που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων. Τα βήματα είναι τα εξής:

1.    Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους. Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου από αύριο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ.

2.    Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί.

(περισσότερα…)

Τι αλλάζει στις πανελλαδικές εξετάσεις 2021-2022

ΙΣΧΥΟΥΝ

1)Ισχύουν οι συντελεστές βαρύτητας 1,3 και 0,7 σε δυο μαθήματα σε κάθε επιστημονικό πεδίο.

1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ: Αρχαία Ελληνικά 1,3 και Ιστορία 0,7

2ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ: Μαθηματικά 1,3 και Φυσική 0,7

3ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ: Βιολογία 1,3 και Χημεία 0,7

4ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ: Μαθηματικά 1,3 και Οικονομία 0,7

2)Ισχύουν οι συντελεστές 1 ή 2 για τα ειδικά μαθήματα.

3)Δεν προσμετράται ο βαθμός προαγωγής και απόλυσης του Λυκείου στον υπολογισμό των μορίων

 

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΈΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2021

 

ΝΟΜΟΣ 4777, ΦΕΚ25/τ. α΄/17-2-2021

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής(Ε.Β.Ε.) = ο Μέσος Όρος(Μ.Ο.) των Μ.Ο. των βαθμολογικών επιδόσεων στα 4 πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα όλων των υποψηφίων ανά επιστημονικό πεδίο, πολλαπλασιαζόμενος με συντελεστή που ορίζει το κάθε τμήμα.

Δηλαδή:

Ε.Β.Ε.= Μ.Ο.(της βαθμολογίας όλων των υποψηφίων στα 4 εξεταζόμενα μαθήματα) χ Συντελεστή που ορίζει το κάθε τμήμα

1) Αν ο Μ.Ο. των βαθμολογικών επιδόσεων του υποψηφίου(χωρίς τους συντελεστές βαρύτητας) είναι της Ε.Β.Ε., ο υποψήφιος μπορεί να συμπεριλάβει στο μηχανογραφικό του αυτό το τμήμα.

2) Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λαμβάνεται υπόψη η Ε.Β.Ε. και το σύνολο των μορίων των υποψηφίων( με τους συντελεστές βαρύτητας)
(περισσότερα…)

Voucher 200 ευρώ για την επιδότηση αγοράς tablet, laptop, desktop

Σήμερα 05/04/2021 ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για να υποβάλουν οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές τις αιτήσεις τους προκειμένου να λάβουν το voucher 200 ευρώ για την προμήθεια laptop ή τάμπλετ. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των προμηθευτών τεχνολογικού εξοπλισμού που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα έχει ήδη ανοίξει. Πώς γίνεται η αίτηση Δικαιούχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, υποβάλλουν Αίτηση Επιχορήγησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης. Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται υποχρεωτικά η προηγούμενη αυθεντικοποίηση του αιτούντος με τη χρήση των προσωπικών κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet).

(περισσότερα…)