Αρχική » Ανακοινώσεις » Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν

Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν

Περιγραφή

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού E-nnovation (www.ennovation.gr) διεξαγεται φέτος για τρίτη χρονιά ο αντίστοιχος διαγωνισμός για μαθητές Λυκείων (E-nnovation Junior). Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Β. Ελλάδα), το University of Nicosia (Κύπρος) και 10 άλλα Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα. Στόχος του μαθητικού διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού κλπ. και να εκπαιδευτούν οι μαθητές λυκείου στη δόμηση του επιχειρηματικού πλάνου και στην πιθανή υλοποίηση της ψηφιακής υπηρεσίας, ηλεκτρονικού καταστήματος κλπ.

 

Πώς διεξάγεται

Οι μαθητές καλούνται να γράψουν μία πρόταση (600-1000 λέξεις) στην οποία θα προτείνουν καινοτόμες ιδέες που αφορούν στην επιχειρηματική αξιοποίηση του διαδικτύου και άλλων νέων τεχνολογιών (όπως π.χ. κινητά τηλέφωνα τρίτης γενιάς, έξυπνοι αισθητήρες κλπ.) για νέες υπηρεσίες, έχοντας στο νου τους όχι μόνο την ελληνική αλλά και την παγκόσμια αγορά. Η πρόταση δεν πρέπει να είναι μία γενική έκθεση ιδεών αλλά να παρουσιάζει τα βασικά χαρακτηριστικά και τρόπο υλοποίησης μίας ιδέας (όπως π.χ. ενός site παροχής υπηρεσιών, πώλησης προϊόντων, ψυχαγωγίας, κοινωνικής δικτύωσης κλπ.) που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η αξιολόγηση των προτάσεων γίνεται από την Επιστημονική Επιτροπή του διαγωνισμού E-nnovation.

 

 

Συμμετοχή και Υποστήριξη

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό Ennovation Junior είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν Μαθητές Λυκείων από όλα τα Λύκεια (δημόσια και ιδιωτικά) της χώρας σε ατομικό επίπεδο ή ομάδες των 2 ατόμων.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν έμπειρα στελέχη της αγοράς, να έχουν δωρεάν συμμετοχή στο Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (10 Μαΐου 2012) καθώς επίσης να παρακολουθήσουν σεμινάρια σχετικά με επιχειρηματικό σχεδιασμό και ηλεκτρονικό επιχειρείν.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν επίσης υποτροφία για το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES ? Youth Entrepreneurship Summer School, www.yes.aueb.gr) το οποίο διοργανώνεται Ιούνιο-Ιούλιο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Νικητές Ε-nnovation Junior 2011

?   Μ. Μαγγιώρου (4o Λύκειο Αλίμου, Αττική). Virtuality: συνδυασμός εικονικής πραγματικόττηας και on-line αγορών

?   Κ. Κουντούρας και Μ. Μονοκρούσος (Λύκειο Μυρινας, Λήμνος). On-line πώληση Λήμνιων παραδοσιακών προϊόντων

? Α. Βασιλειάδης (Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, Θεσσαλονίκη). eFR: συμπληρωματικό ψηφιακό κανάλι εξατομικευμένης πώλησης ρούχων σε υπάρχουσα βιοτεχνία

Χρονοδιάγραμμα

  • Μέχρι  10 Απριλίου 2012: Κατάθεση καινοτόμων ψηφιακών προτάσεων
  • 10 Μαΐου 2012: Ανακοίνωση και βράβευση νικητών

 

 

Όροι και Προϋποθέσεις συμμετοχής:

1.  Η συμμετοχή στο διαγωνισμό E-nnovation Junior είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν Μαθητές Λυκείων από όλα τα Λύκεια (δημόσια και ιδιωτικά) της χώρας σε ατομικό επίπεδο ή ομάδες των 2 ατόμων.

2.  Η έκθεση θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 600-1.000 λέξεων.

3.  Η υποβολή της έκθεσης θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά μέχρι 10 Απριλίου 2011, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού (www.ennovation.gr) στην ενότητα “Ennovation Junior”

Πώς διεξάγεται:

Πρώτο Στάδιο: Δήλωση συμμετοχής μέσω αποστολής e-mail στη διεύθυνση eltrun@aueb.gr (προαιρετικά).

Δεύτερο Στάδιο: Αποστολή εργασίας. Οι εργασίες υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω e-mail μέχρι τις 10 Απριλίου 2012 στη διεύθυνση: eltrun@aueb.gr. Στο e-mail πέρα από την επισυναπτόμενη έκθεση θα πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος, η τάξη και το σχολείο φοίτησης καθώς και τα λοιπά στοιχεία επικοινωνίας. To e-mail θα πρέπει να έχει θέμα “Παράδοση εργασίας-Όνομα ιδέας”.

Τρίτο Στάδιο: Αξιολόγηση εργασιών από την επιστημονική επιτροπή του διαγωνισμού E-nnovation.

Τέταρτ
ο Στάδιο
: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων στις 10 Μαΐου 2012 κατά την διάρκεια του 9ου Φοιτητικού Συνεδρίου Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογία στο οποίο οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα έχουν δωρεάν συμμετοχή.

Αποτελέσματα Διαγωνισμού:

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν κατά την διάρκεια του 9ου Φοιτητικού Συνέδριου που διοργανώνει το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 10 Μαΐου 2012 στο Συνεδριακό κέντρο της Ε.Ε.Δ.Ε (www.eede.gr) και θα έχει ως θέμα  «Επιχειρώντας με επίκεντρο τον άνθρωπο».

Επιπλέον, οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν υποτροφία για το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES ? Youth Entrepreneurship Summer School, www.yes.aueb.gr) το οποίο διοργανώνεται Ιούνιο ? Ιούλιο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το διαγωνισμό μπορείτε να στείλετε e-mail στη διεύθυνση eltrun@aueb.gr ή να επισκεφτείτε την σελίδας μας www.ennovation.gr.