Αρχική » Εκπαιδευτική Ρομποτική

Αρχείο κατηγορίας Εκπαιδευτική Ρομποτική

Αποτελέσματα 2ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Σητείας εκπροσωπεί την Κρήτη στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.

2ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, επιθυμώντας να στηρίξει τις προσπάθειες που κάνει η Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Κρήτης και ο WROHellas, στη διοργάνωση και στη διεξαγωγή του 2ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, σας ενημερώνει ότι:

Ο 2ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί τον προκριματικό γύρο για τις ομάδες από την Περιφέρεια Κρήτης, που θα συμμετέχουν στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που τελεί υπό την Αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. σύμφωνα με τη με αριθμ. πρωτ. 1276/Δ2/07-01-2015 εγκύκλιο. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο.

 

 

Η συμμετοχή των μαθητών στο Διαγωνισμό είναι προαιρετική.

Επισυνάπτουμε κείμενο με τις πληροφορίες για τον 2ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής προς ενημέρωσή σας.

 

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης (WRO HELLAS) με την υποστήριξη της «Διερευνητικής Μάθησης Α.Ε.», της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.), της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ.), της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ), της I.E.E.E. Greek section (student branch), του Robotics Club (Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών) και του W.R.O (World Robotics Olympiad) διοργανώνει τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

 

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική.

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.wrohellas.gr.

 

 

 

 

 

Εκπαιδευτική Ρομποτική: Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2013

{youtube}R854_dKRmHM{/youtube}

{youtube}msjjqIeK3W0{/youtube}

 

Η ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Γενικού Λυκείου Σητείας κατέλαβε την 4η θέση στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος διοργανώνεται από τον WROHellas και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Ο διαγωνισμός έλαβε μέρος το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013 στις εκπληκτικές εγκαταστάσεις της ?Ελληνογερμανικής Αγωγής? στην Αθήνα. Νικήτρια ομάδα, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στις 15 ? 17 Νοεμβρίου στη Τζακάρτα της Ινδονησίας, αναδείχθηκε το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά ανάμεσα σε 25 Λύκεια από όλη τη χώρα, που είχαν προκριθεί στην τελική φάση του διαγωνισμού.
Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 είχε προηγηθεί η πρωτιά της ομάδας μας στον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που διεξήχθη στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η ομάδα μας πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με το 1ο ΣΕΚ Ηρακλείου, αλλά κατέκτησε τη νίκη με τον εξαιρετικά μικρότερο χρόνο, μπροστά από σχολεία όπως το Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης.
(περισσότερα…)

Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Περιφέρειας Κρήτης

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή των ημερίδων στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Κρήτης σας γνωστοποιούμε ότι ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Περιφέρειας Κρήτης θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Πανεπιστημιούπολης, στο Γάλλο Ρεθύμνου, το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στο www.clab.edc.uoc.gr/robo/

 

Παρακάτω παρατίθεται ενδεικτικά το πρόγραμμα του διαγωνισμού.

 

Πρόγραμμα:

10:30- 11:00

Εγγραφή ομάδων – Τοποθέτηση ομάδων

11:00- 11:30

Χαιρετισμοί (εκπρόσωπος Π.Δ.Κ., Π.Κ., Δήμου, Επιστημονικής Επιτροπής WRO Hellas)

11:30

Έναρξη αγώνων

11:30- 13:30

Κατασκευή – προγραμματισμός προπόνηση των ομάδων

13:30 ? 14:00

Πρώτη προσπάθεια

14:00 ? 14:30

Ελαφρύ γεύμα των ομάδων

14:30 ? 15:00

Δεύτερη προσπάθεια

15:00 ? 15:30

Απονομή – Τελετή λήξης

*το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει ανάλογα της συμμετοχής των ομάδων

 

Επιστημονική Επιτροπή:

  • Παναγιώτης Γ. Μιχαηλίδης, καθηγητής, Π.Τ.Δ.Ε.

  • Γεώργιος Περικλειδάκης, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας Εκπ/σης Κρήτης

  • Γεώργιος. Στ (περισσότερα…)

Εργαστήριο Ρομποτικής – 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Παρακολουθήστε ορισμένα στιγμιότυπα από το εργαστήριο που πραγματοποίησαν μαθητές του ΓΕΛ Σητείας σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στα πλαίσια του 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας:

{youtube}R854_dKRmHM{/youtube}

 

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους μαθητές Σπυριδάκη Νικόλαο και Συμεωνάκη Αριστοτέλη για την προσπάθειά τους και τον ελεύθερο χρόνο που αφιέρωσαν για το φεστιβάλ.

 

Υπεύθυνος καθηγητής: Γιάννης Πουλακάκης

3η Ανακοίνωση 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας:

Το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο, στο Αγρίνιο, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κέρκυρα, στη Λάρισα, στη Μυτιλήνη, στη Ρόδο και στα Χανιά την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2013.

Στην πόλη του Ηρακλείου το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή (11:30-15:00) και το Σάββατο (09:20-16:30).

 

Πρόκειται για μία δράση ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών σε μια εκδήλωση συμμετοχής και συνάντησης της σχολικής κοινότητας με την ευρύτερη κοινωνία.

Το Πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ στο Ηράκλειο περιλαμβάνει:

  • Έκθεση και παρουσίαση έργων ψηφιακής δημιουργίας από ομάδες μαθητών όλων των βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης. Στοιχεία των έργων που θα παρουσιαστούν είναι αναρτημένα στο http://digifest-ira.blogspot.gr/. Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων θα παρουσιαστούν ζωντανά, έργα και από ομάδες μαθητών των άλλων 7 (επτά) πόλεων μέσω τηλεδιάσκεψης.

  • Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από τους Μαθητές του ΓΕΛ Σητείας σε μαθητές και επισκέπτες (Υπ. Εκπαιδευτικός: Γιάννης Πουλακάκης)

  • Εργαστήριο Κατασκευής Εφαρμογών (apps) για Κινητά Τηλέφωνα (Υπ. Εκπαιδευτικός Λεωνίδας Παπαδάκης)

  • Οι επισκέπτες επικοινωνούν με Διαδραστικό Σύστημα Ηχου/Μουσικής/Κίνησης (Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής, ΤΕΙ Κρήτης)

  • Προβολή Μαθητικών Ταινιών από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών για Παιδιά και Νέους Ολυμπίας και το πρόγραμμα Camera Zizanio

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και θα μεταδοθεί μέσω το Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στην διεύθυνση http://vod.sch.gr/video/iptv/646

Επίσης, ο σχολικός σύμβουλος πληροφορικής Αν. Κρήτης καλεί, ιδιαιτέρως, τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής την Παρασκευή 19/4, 11:30-15:00 και το Σάββατο 20/4, 09:20-16:30 στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ προκειμένου να αξιοποιηθεί η διδακτική/μαθησιακή εμπειρία των συμμετεχόντων συναδέλφων και μαθητών και να αναδειχθούν καλές διδακτικές και μαθησιακές πρακτικές. Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές/-τριες των σχολείων να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς ώστε να παρευρεθούν τροποποιώντας όπου αυτό είναι αναγκαίο το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Αν. Κρήτης της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, σε συνεργασία με Οργανωτική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Πληροφορικής, με την Υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Αν. Κρήτης και με Αρωγούς την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ), τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ηρακλείου και του Ν. Λασιθίου, το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής, ΤΕΙ Κρήτης και το Κέντρο Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού Ηρακλείου (ΚΕΑΛ).

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υ.Παι.Θ.Π.Α), Αρ. Απόφ. 5109/Γ7/15-01-2013.