Αρχική » Ανακοινώσεις » Μαθητικοί Διαγωνισμοί

Αρχείο κατηγορίας Μαθητικοί Διαγωνισμοί

Πρόγραμμα του 10ου Μαθητικου Φεστιβαλ Ψηφιακης Δημιουργιας

37ου Παγκρήτιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Χανίων – σχ. έτ. 2020-21

Εγκρίνουμε για το σχολικό έτος 2020-21 τη διεξαγωγή του 37ου Παγκρήτιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού του Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων για τους/τις μαθητές/τριες Γυμνασίων – ΓΕ.Λ – ΕΠΑ.Λ. και Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας της Κρήτης.

Επισημαίνεται ότι ο Διαγωνισμός, ο οποίος θα διεξαχθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί με τις εξής απαραίτητες προϋποθέσεις:
(περισσότερα…)

26ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής 2021

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

HACKATHONATHENS 2021- SELMA

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός
Σχολικό έτος 2020-2021 (έγκριση με το με αριθμ. …………έγγραφο του ΥΠAIΘ)
Προτάσεις των μαθητών μέσω της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής βίας και της ρητορικής του μίσους «HACKINGHATE»

  1. Κάθε ομάδα αποτελείται από 4 μαθητές Γυμνασίου ή Λυκείου και έναν ενήλικα εκπαιδευτικό ή άλλον υπεύθυνο ομάδας
  2. Η κάθε ομάδα μέσω της δημιουργικής χρήσης της τεχνολογίας μπορεί να υλοποιήσει ιδέες για τον περιορισμό της βίας, την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων, την προβολή των αξιών και του θετικού μοντέλου συμπεριφοράς
  3. Οι ιδέες μπορούν να εκφραστούν μέσω εφαρμογών, games, πλατφόρμας, ιστοσελίδας, κοινωνικών δικτύων, videos, εικόνας, comic κλπ
  4. (περισσότερα…)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
με θέμα «Οι αναβαθμίδες καλλιέργειας στην Ελλάδα: παλιά, τώρα, για πάντα»

Σχετ: το με αριθμό πρωτ. Φ.15/80095/Δ2/24-06-2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την έγκριση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής
Το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (https://geography.aegean.gr/), στο πλαίσιο εορτασμού των 25 χρόνων λειτουργίας του, και σε συνεργασία με το έργο LIFE TERRACESCAPE (http://www.lifeterracescape.aegean.gr/) που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκηρύσσει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Οι αναβαθμίδες καλλιέργειας στην Ελλάδα: παλιά, τώρα, για πάντα».

Σκοπός του προτεινόμενου Διαγωνισμού είναι η απεικόνιση/αναπαράσταση του αναβαθμιδωμένου τοπίου, ενός από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία της Ελλάδας και ολόκληρης της Μεσογείου, με πολυποίκιλα οφέλη (περιβαλλοντικά, κοινωνικο-οικονομικά, πολιτισμικά), μέσα από τη ματιά των μαθητών και μαθητριών των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων των δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, δημόσιων και ιδιωτικών, καθώς και της Α΄ λυκείου της χώρας (γενικών και επαγγελματικών σχολείων). Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών είναι προαιρετική και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων για τη συμμετοχή τους.
2. Προσκαλούνται οι μαθητές/τριες να δημιουργήσουν μία και μόνο πρωτότυπη ζωγραφική δημιουργία ανά συμμετοχή, την οποία θα υποβάλουν στην Επιτροπή Αξιολόγησης.
3. Η επιλογή των υλικών από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες είναι ελεύθερη.
4. Κάθε φύλλο σχεδίασης θα πρέπει να έχει διαστάσεις χαρτιού (50×35cm).
(περισσότερα…)

32ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής για μαθητές/τριες Δ.Ε. – σχ. έτ. 2019-2020

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 39/26-09-2019 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε τον 32ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής 2019-2020 (www.pdp.gr ) που διοργανώνει για 32 συνεχή χρόνια η ΕΠΥ (Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών) με τη συνεργασία Σχολών και Τμημάτων Μηχανικών Υπολογιστών και
Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής των Ελληνικών Πανεπιστημίων και Τμημάτων Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων των ΑΤΕΙ.

Ο εν λόγω διαγωνισμός αποτελεί το Εθνικό σκέλος της Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής που διεξάγεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της UNESCO. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον 32ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής 2019-2020, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες www.epy.gr και www.pdp.gr όπου έχει αναρτηθεί ο Κανονισμός και αναλυτικές οδηγίες (http://tiny.cc/k0wkez ).

Επίσης, μπορούν να απευθύνονται ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Γραμματεία ΕΠΥ, Σπύρου Τρικούπη 20, 106 82 Αθήνα, ηλεκτρονικά στα e-mails: epy@epy.gr και info@pdp.gr, καθώς και στο τηλέφωνο 215-
505.1398.

Για τεχνικά θέματα μόνο κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση e-mail: system@pdp.gr .

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές/τριες που απαρτίζαν τις Εθνικές Ομάδες Πληροφορικής και προέρχονταν από τον 31ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής κατέκτησαν τις εξής διακρίσεις:
(περισσότερα…)

Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras®

Σχετικά με τον διαγωνισμό Bebras®
Ο διαγωνισμός Bebras® (προφέρεται “Μπέμπρας” και σημαίνει “Κάστορας” στα Λιθουανικά) ξεκίνησε το 2003 ως ιδέα της Καθηγήτριας Valentina Dagiene του University of Vilnius της Λιθουανίας και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2006.
Ο διαγωνισμός “Κάστορας” αποτελεί, σήμερα, μια διεθνή πρωτοβουλία της ομώνυμης κοινότητας (Bebras®), με σκοπό την προώθηση της Πληροφορικής (ή Επιστήμης των Υπολογιστών) και της Υπολογιστικής Σκέψης μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών όλων των ηλικιών.
Διοργανώνεται σε σχολεία, με χρήση υπολογιστών ή φορητών συσκευών, για διάφορες ηλικιακές ομάδες και υπό την επιτήρηση εκπαιδευτικών. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, από 50 και πλέον χώρες.
Στην Ελλάδα ξεκινά η διοργάνωσή του το 2019, για πρώτη φορά, πιλοτικά, από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Διδακτικής Μηχανικής (LTEE lab) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τη συνεργασία πλήθους φορέων και εθελοντών.

(περισσότερα…)