Αρχική » Erasmus + ” Geo-Explorers “

Αρχείο κατηγορίας Erasmus + ” Geo-Explorers “

Το Γενικό Λύκειο Σητείας από 22 έως 27 Σεπτεμβρίου 2019 επισκέφθηκε τη Φιλανδία.

Το Γενικό Λύκειο Σητείας από 22 έως 27 Σεπτεμβρίου 2019 επισκέφθηκε τη Φιλανδία στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus +, Δράση ΚΑ229 με τίτλο : GeoExplorers.

Η διοργάνωση του προγράμματος ήταν επιτυχημένη και οι εμπειρίες, γνώσεις, παραστάσεις που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες μοναδικές. Το θετικό συνεργατικό κλίμα που επικράτησε ανάμεσα σε παιδιά διαφορετικών χωρών και πολιτισμών ήταν σύμμαχος και αρωγός στην ανταλλαγή απόψεων, στην υλοποίηση δράσεων και στην οικοδόμηση ουσιαστικών φιλικών σχέσεων.

 Αρχικά, το σχολείο φιλοξενίας University of Eastern Finland, Teacher Training School (Tulliportin koulu, Tulliportinkatu 1, T262) καλωσόρισε εγκάρδια τους συμμετέχοντες δημιουργώντας σε όλους αίσθημα οικειότητας, ζεστασιάς, αποδοχής. Έγινε η παρουσίαση των ταξιδιωτικών οδηγών για τη Φιλανδία από όλες τις συμμετέχουσες χώρες. Η διευθύντρια του σχολείου, Marita Hokkanen φρόντισε να εγκλιματιστούμε στο χώρο του σχολείου και να περιηγηθούμε με άνεση στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος. Ο άρτιος τεχνολογικός εξοπλισμός και τα πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα ενθουσίασαν τους φιλοξενούμενους, ιδιαίτερα τους μαθητές και καθηγητές του Λυκείου μας.

 Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το πιο σύγχρονο σχολείο της Φιλανδίας (Rantakylän normaalikoulu Teacher Training School) αφού προηγουμένως θαυμάσαμε τα αξιοθέατα της πόλης του Γοενσού. Ο Διευθυντής του σχολείου μάς υποδέχτηκε και μας εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας του. Στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα φοιτούν μαθητές/μαθήτριες από την αντίστοιχη δική μας Α΄ Δημοτικού έως την αντίστοιχη δική μας Γ΄ Λυκείου. Η ξενάγηση στο σχολικό χώρο συμπλήρωσε την εικόνα που ήδη είχαμε σχηματίσει για το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό σύστημα της Φιλανδίας.

(περισσότερα…)