Αρχική » Ανακοινώσεις » Διαγωνισμός ThinkQuest 2012

Διαγωνισμός ThinkQuest 2012

Ο Διαγωνισμός ThinkQuest 2012, με τη χορηγία του Oracle Education Foundation, δέχεται συμμετοχές από μαθητές από ολόκληρο τον κόσμο.

  • Αυτός ο διεθνής διαγωνισμός καλεί μαθητές, ηλικίας έως και 22 ετών, να λύσουν ένα πρόβλημα χρησιμοποιώντας την κριτική τους σκέψη και τις τεχνολογικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση ενός εκπαιδευτικού, μπορούν να παρουσιάσουν τη λύση τους χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνολογιών, όπως διαδραστικές εφαρμογές, online παιχνίδια, ιστοσελίδες, online ημερολόγια/ιστολόγια, animation και video.
  • Οι ομάδες πρέπει να δημιουργήσουν και να υποβάλλουν τις συμμετοχές τους έως τις 25 Απριλίου 2012. Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από μια διεθνή επιτροπή κριτών.
  • Τα έπαθλα περιλαμβάνουν φορητούς υπολογιστές, ένα ταξίδι στην εκδήλωση ThinkQuest Live που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, χρηματικές επιχορηγήσεις για το σχολείο ή τον οργανισμό του εκπαιδευτικού, πιστοποιητικά συμμετοχής και πιστοποιητικά διάκρισης για τις ομάδες με τις καλύτερες επιδόσεις.
  • Οι μαθητές άνω των 18 ετών οι οποίοι θα βαθμολογηθούν στο ανώτερο 10{e6f8ee41b9979577ba62cb500c7a9ae7d0f80513a559c3b826de7dd6aab15601} θα δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση για πρακτική στο Oracle Education Foundation.
  • · Στον τελευταίο διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερες από 7.600 ομάδες από 52 χώρες και μεταξύ των νικητών περιλαμβάνεται και ελληνική ομάδα.

·  Αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με το Διαγωνισμό ThinkQuest 2012 είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα thinkquest.org/competition.

Σχετικές δηλώσεις

  • Ο Brad Saffer, Vice President, Oracle Corporate Citizenship, δήλωσε: «Ο Διαγωνισμός ThinkQuest παρακινεί τους μαθητές να δημιουργήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να το μοιραστούν με ένα διεθνές ακροατήριο. Με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, οι μαθητές αναπτύσσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να πετύχουν στο σχολικό αλλά και εργασιακό περιβάλλον.»
  • Ο Javier Gonz?lez-Delgado, βραβευμένος ως υπεύθυνος στο Διαγωνισμό ThinkQuest, δήλωσε: «Ο Διαγωνισμός ThinkQuest διεύρυνε τους ορίζοντες της τάξης μου πέρα από τα όρια του σχολείου μας και έκανε ολόκληρο τον κόσμο μέρος της εκπαιδευτικής εμπειρίας. Ανακαλύψαμε ότι έχουμε κοινά προβλήματα και ανησυχίες, καθώς και ότι όταν συνεργαζόμαστε με μια παγκόσμια κοινότητα, επεκτείνουμε τις γνώσεις μας και βελτιώνουμε τις ικανότητές μας ως προς την επίλυση πραγματικών προβλημάτων.»

Σχετικές Ιστοσελίδες