Αρχική » Λύκειο Αγίου Ιωάννη

Αρχείο κατηγορίας Λύκειο Αγίου Ιωάννη

Αδερφοποίηση

«Μετακινήσεις Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο εξωτερικό στο πλαίσιο Εκπαιδευτικών ανταλλαγών και αδελφοποιήσεων?».

Ο τίτλος του προγράμματος του ΥΠΕΠΘ και η πρόσκληση του Διευθυντή κ. Δημητριάδη Δημήτρη, του Καθηγητικού Συλλόγου και της Μαθητικής Κοινότητας του Λυκείου Αγίου Ιωάννη  Λεμεσού- Κύπρου μας γέμισαν  με όνειρα, με ενθουσιασμό, για ένα ταξίδι τόσο κοντά στη σκέψη μας και τόσο μακριά  στα όνειρά μας μέχρι χθες. Οι «σειρήνες» δε χρειάστηκε να προσπαθήσουν πολύ. Άρχισαν οι ενέργειες για την πραγματοποίηση  του προγράμματος  που συνδύαζε την καλλιέργεια της αλληλογνωριμίας   των μαθητών, τη  συνειδητοποίηση και μετάδοση της πολιτιστικής  κληρονομιάς  και του τρόπου ζωής, τη γνωριμία  της ιστορίας και του πολιτισμού, καθώς και τις πολυήμερες ψυχαγωγικές σχολικές εκδρομές.

Η εκπαιδευτική κοινότητα  έχει  ανάγκη από τέτοιες δραστηριότητες που ξεφεύγουν από τη καθημερινή τυπική διαδικασία παροχής γνώσης και περνάνε σε επίπεδο βιωματικής επεξεργασίας της μέσα σε άλλα περιβάλλοντα και κάτω από άλλη δόμηση σχέσεων.

Σαράντα Μαθητές  με την ευθύνη των Εκπαιδευτικών Συνοδών       Παφύτα Αικατερίνης, Δασκαλάκη Νικολάου, Παπαδάκη Ιωάννου,  Τσικαλάκη Γεωργίου και Αναγνωστάκη Άρτεμις,  όλοι με χαμόγελο, αισιοδοξία και ετοιμότητα να δεχτούμε τις προκλήσεις ξεκινήσαμε στις 30 Μαρτίου 2011 για την Κύπρο . Αυτό που συναντήσαμε ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η φιλοξενία των ανθρώπων που μας υποδέχτηκαν, η τέλεια οργάνωση, η συμπαράστασή τους σε κάθε βήμα  γνωριμίας με την ιστορία και τον τόπο τους, προπάντων οι ανοιχτές καρδιές, η καλή διάθεση παρά την κούραση της ημέρας και το χαμόγελό τους θα μας συντροφεύουν ανεξίτηλα πάντα. Ήταν πανταχού παρόντες  σ? όλες τις δραστηριότητές μας, στις διαδρομές μας και τις ανησυχίες μας, προσπαθώντας  να μας διευκολύνουν,  να κάμουν όσο γινόταν πιο ευχάριστη τη διαμονή μας, να δώσουν λύσεις σε ό,τι χρειαζόμαστε και να αισθανθούμε οικογενειακά σαν ΑΔΕΛΦΙΑ. Πραγματοποίησαν την υπέρβαση μιας τυπικής υποδοχής, πέρασαν σε επίπεδα οικειότητας και ζεστασιάς, σε επίπεδο κατάθεσης ψυχής που πήγαζε από την αγάπη για τον τόπο τους και ολόκληρου του Ελληνισμού.

(περισσότερα…)

Επισφραγίστηκε η αδελφοποίηση Γενικού Λυκείου Σητείας με το Λύκειο Αγίου Ιωάννη

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης έγινε η επισφράγιση της αδελφοποίησης ανάμεσα στο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Σητείας και το Λύκειο Αγίου Ιωάννη Λεμεσού, χθες στο κινηματοθέατρο “Μινώα”. Η πρώτη επίσκεψη είχε γίνει στην Κύπρο τον Απρίλιο με επικεφαλής την εκπαιδευτικό του Λυκείου κ. Παφύτα Κατερίνα, ενώ χθες ήρθε με τη σειρά της η αντιπροσωπεία του σχολείου από την Κύπρο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης ο οποίος συμπτωματικά είναι οργανικά εκπαιδευτικός του σχολείου. Η εκδήλωση έγινε παράλληλα με τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.
(περισσότερα…)