Αρχική » Erasmus+ “Tracing our European Spirit” 2017-2019

Αρχείο κατηγορίας Erasmus+ “Tracing our European Spirit” 2017-2019

Βουκουρέστι….το τέλος της ευρωπαϊκής μας διαδρομής!

Το τελευταίο ταξίδι του προγράμματος Erasmus+ “Tracing Our European Spirit” του Γενικού Λυκείου Σητείας έλαβε χώρα στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας τον Οκτώβριο που μας πέρασε.

Οι μαθητές και οι καθηγητές του προγράμματος επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα της Ρουμανίας από τις 12/10 έως τις 18/10. Κατά την διάρκεια της διαμονής τους οι Ρουμάνοι εταίροι προσέφεραν ένα μεστό πρόγραμμα και μια ζεστή φιλοξενία!

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας η αποστολή του σχολείου μας επισκέφθηκε τα δύο ρουμάνικα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και τους τρόπους διδασκαλίας. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ρουμάνικο Κοινοβούλιο (2ο μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου και πρώην παλάτι του Τσαουσέσκου) καθώς και ξενάγηση στην πόλη με ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία από όπου ξεκίνησε η επανάσταση του 1989. Αξιομνημόνευτη ήταν όμως και η εκδρομή που έγινε στα Καρπάθια Όρη και επίσκεψη στο παλάτι Πέλες καθώς και στο περίφημο κάστρο στου Κόμη Δράκουλα. Αναπόσπαστο κομμάτι της όλης εμπειρίας ήταν φυσικά και τα γεύματα με ρουμάνικες συνταγές τα οποία παρείχαν καθημερινά οι οικοδεσπότες!

(περισσότερα…)

Ταξίδι στον … πίσω στον χρόνο!!!

Ένα ταξίδι στην ιστορία της κουμμουνιστικής Βαρσοβίας και στα γκέτο των Εβραίων είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι καθηγητές και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σητείας τον περασμένο Μάιο. Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Tracing our European Spirit” η αποστολή του σχολείου μας φιλοξενήθηκε από το σχολείο CLVIII Liceum Ogólnokształcące z Oddziałami Dwujęzycznymi στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

(περισσότερα…)

Το ταξίδι του πολιτισμού μας συνεχίζεται!

Το ταξίδι του πολιτισμού μας συνεχίζεται!

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σητείας συνεχίζουν τις επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών Erasmus+ με τίτλο “Tracing our European Spirit”. Το σχολείο μας ήδη από τον Οκτώβριο του 2017 συνεργάζεται με σχολεία της Ρουμανίας, Αυστρίας, Κύπρου, Ισπανίας και Πολωνίας.Την φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκαν ταξίδια στην Κύπρο και στην Ισπανία. Οι μαθητές (διαφορετικοί σε κάθε ταξίδι) είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα των ξένων σχολείων, να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες του προγράμματος, να περιηγηθούν στα αξιοθέατα και φυσικά να προβάλλουν και να αναδείξουν τον πολιτισμό της χώρας μας.
(περισσότερα…)