Αρχική » Εκπαιδευτικές ανταλλαγές μαθητών

Αρχείο κατηγορίας Εκπαιδευτικές ανταλλαγές μαθητών

Εκπαιδευτική ανταλλαγή μαθητών Σητείας-Κίελο

  kielo Στις  14 Απριλίου 2013, ομάδα δέκα μαθητών του Γενικού Λυκείου Σητείας μαζί με τους συνοδούς-καθηγητές της Χανς Άντζελα και Δαούκα Λίτσα, ξεκινούσε  το ταξίδι της για το Κίελο της Γερμανίας. Μετά από πολύμηνη προετοιμασία έφτασε η στιγμή της υλοποίησης αυτής της ιδέας. Οι 10 μαθητές που φοιτούν στο Γενικό Λυκείου της πόλης μας και που διδάσκονται τη Γερμανική ως δεύτερη ξένη γλώσσα είχαν δεχθεί να πάρουν  μέρος σε πρόγραμμα εκπαιδευτικής ανταλλαγής.

Ύστερα από πρόσκληση του Kieler Gelehrtenschule ταξίδεψαν στο Κίελο της Γερμανίας όπου και επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο σχολείο, επίσκεψη που θα τους μείνει αξέχαστη, καθώς γνώρισαν, έστω και σύντομα, ένα  διαφορετικό  εκπαιδευτικό σύστημα, βρέθηκαν στις εκεί σχολικές εγκαταστάσεις και ήρθαν σε επαφή με καθηγητές και μαθητές παρακολουθώντας μαθήματα στη Γερμανική γλώσσα.

   Φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες Γερμανών μαθητών, πράγμα που τους έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουν και να ακούσουν τη γλώσσα που επέλεξαν να διδαχθούν στο Λύκειο μέσα στο φυσικό της περιβάλλον. Ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της περιοχής του Κίελου και με δυο λόγια ήρθαν σε επαφή με έναν άλλο πολιτισμό, μια άλλη κουλτούρα, γνώρισαν ήθη και έθιμα του τόπου και πέρασαν μια εβδομάδα σίγουρα πολύ διαφορετική από τις άλλες.

(περισσότερα…)

Εκπαιδευτική ανταλλαγή μαθητών Σητείας-Βέντελ (στο Αμβούργο)

Έμοιαζε με άπιαwentelστο όνειρο, και όμως εκείνο το πρωί της  31ης Απριλίου  2014 η ομάδα των δεκατριών μαθητών του Γενικού Λυκείου Σητείας μαζί με τους συνοδούς-καθηγητές της ξεκινούσε  το επταήμερο ταξίδι της για το Αμβούργο της Γερμανίας. Μετά από πολύμηνη προετοιμασία έφτασε η στιγμή της υλοποίησης αυτής της ιδέας.

Οι 13 μαθητές που φοιτούν στο Γενικό Λύκειο της πόλης μας και που διδάσκονται τη Γερμανική ως δεύτερη ξένη γλώσσα είχαν δεχθεί να πάρουν μέρος σε πρόγραμμα εκπαιδευτικής ανταλλαγής που διεξάγεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Γενικό Λύκειο Σητείας .

 Ύστερα από πρόσκληση του Gebr?der-Humboldschule Wedel ταξίδεψαν στο Αμβούργο της Γερμανίας όπου και επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο σχολείο, επίσκεψη που θα τους μείνει αξέχαστη, καθώς γνώρισαν, έστω και σύντομα, ένα  διαφορετικό  εκπαιδευτικό σύστημα, βρέθηκαν στις εκεί σχολικές εγκαταστάσεις και ήρθαν σε επαφή με καθηγητές και μαθητές παρακολουθώντας μαθήματα στη Γερμανική γλώσσα.

   Φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες Γερμανών μαθητών, πράγμα που τους έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουν και να ακούσουν τη γλώσσα που επέλεξαν να διδαχθούν στο Λύκειο μέσα στο φυσικό της περιβάλλον. Ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της περιοχής του Αμβούργου και με δυο λόγια ήρθαν σε επαφή με έναν άλλο πολιτισμό, μια άλλη κουλτούρα, γνώρισαν ήθη και έθιμα του τόπου και πέρασαν μια εβδομάδα σίγουρα πολύ διαφορετική από τις άλλες.

  Λίγο πριν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, στις 8 Σεπτεμβρίου, ήρθε η σειρά μας να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία στους Γερμανούς μαθητές. Στις 11 Σεπτεμβρίου παρευρέθηκαν στη τελετή του Αγιασμού στο σχολείο μας. Στο χαιρετισμό που τους απηύθυνε ο Δ/ντής του σχολείου κ. Ταμπουρατζής Γεώργιος μεταξύ των άλλων είπε:

(περισσότερα…)