Αρχική » Ευρωπαϊκοί Θεσμοί

Αρχείο κατηγορίας Ευρωπαϊκοί Θεσμοί

Το σχολείο μας σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ο.Η.Ε. στη Γερμανία

Στην πρόσκληση του Γυμνασίου Μαϊνντορφ  του Αμβούργου Γερμανίας ανταποκρίθηκαν οκτώ μαθήτριες και δύο καθηγήτριες  του Γενικού Λυκείου Σητείας με σκοπό να πάρουν μέρος σε μία προσομοίωση συνεδρίασης ηνωμένων εθνών.

Το σχολείο του Αμβούργου οργάνωσε για ένατη φορά το «Μοντέλο Ηνωμένων Εθνων» (ΜUN). Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό συνέδριο-προσομοίωση των οργάνων και των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Σε αυτό οι συμμετέχοντες μαθητές αναλαμβάνουν το ρόλο διπλωματών διαφόρων κρατών- μελών του ΟΗΕ, ερευνούν τα διεθνή ζητήματα της επικαιρότητας και στα πλαίσια των επιτροπών και οργάνων του ΟΗΕ, δημιουργούν συμμαχίες και προτείνουν λύσεις με μορφή “ψηφισμάτων”. Η θεμελιώδης ιδέα του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών είναι ότι «η πολιτική δραστηριότητα πρέπει να βιώνεται και όχι μόνο να παρατηρείται».

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”4″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”10″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Προβολή μικρογραφιών]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Μαθητές από Αγγλία, Δανία, Κύπρο, Πολωνία, Γερμανία, Βέλγιο και Ελλάδα βρέθηκαν στο Αμβούργο. Έτοιμοι να υπερασπιστούν και να προωθήσουν τις πολίτικές της χώρας, την οποία κρίθηκαν να αντιπροσωπεύσουν. Οι μαθήτριες μας εκπροσώπευσαν με σθένος την Μοζαμβίκη (Ιωάννα Χαμηλάκη, Άννα Κοσκίνη,  Μικαέλα Τσιρώνη, Αντωνία Παπαχατζάκη)  και την Γερμανία (Φωτεινή Καραμανωλάκη, Λέα Χοξα, Μαρία Λογκάκη, Αναστασία Περάκη).

(περισσότερα…)

Ευρωβουλευτές για μια ημέρα

Ηράκλειο, 11 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Ευρωβουλευτές για μια ημέρα»

Euroscola_025H_20160205Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο η Ημερίδα EUROSCOLA με τη συμμετοχή μαθητών από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, οι οποίοι λειτούργησαν για μια ημέρα σαν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Members of European Parliament for a day).

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα EUROSCOLA και κάθε χρόνο υποδέχεται χιλιάδες μαθητές Λυκείων από τα 28 κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να προσεγγίσει τους νέους ανθρώπους και να τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του, να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση και να εμπλακούν στον ευρωπαϊκό διάλογο. Η Ημερίδα EUROSCOLA πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος στο Στρασβούργο και παίρνει τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

(περισσότερα…)

Άξιος εκπρόσωπος μαθητής του Γενικού Λυκείου Σητείας στο Euroscola

aspradakis1O μαθητής του Γενικού Λυκείου Σητείας Ελπιδοφόρος Ασπραδάκης φάνηκε άξιος εκπρόσωπος του σχολείου του και της χώρας μας στην συνεδρίαση του Euroscola στις 27 Φεβρουαρίου 2015 στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Η επιτυχία ήρθε μετά τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό για την δημιουργία της Ομάδας που θα εκπροσωπούσε την περιφέρεια Κρήτης στη συνεδρίαση του Euroscola που γίνεται στο Στρασβούργο. Ο μαθητής του ΓΕΛ Σητείας πήγε στη συνεδρίαση και μάλιστα ήταν ένα από τους έξι σε σύνολο 523 μαθητών που πήραν ρόλο υποστηρικτή των προτάσεων της συνέλευσης.aspradakis2

(περισσότερα…)