Αρχική » Ανακοινώσεις » Ενημερωτικό σημείωμα

Ενημερωτικό σημείωμα

ΓΕΛ ΣΗΤΕΙΑΣ

Ενημερωτικό σημείωμα

Παρακαλώ πολύ, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, να φροντίζετε ώστε τα παιδιά σας να προσέρχονται το πρωί εγκαίρως στο σχολείο. Το πρώτο κουδούνι κτυπά στις 8.20, για την πρωινή συγκέντρωση, και αμέσως μετά αρχίζει η είσοδος στις αίθουσες. Η εξωτερική πόρτα κλείνει (για προφανέστατους λόγους) σύμφωνα και με την ισχύουσα υπουργική εγκύκλιο 2368/Γ2/09-01-2007:

«Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποχρεούνται να φροντίζουν, ώστε οι θύρες εισόδου – εξόδου στο χώρο του σχολείου να παραμένουν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου».

Οι αργοπορημένοι, επομένως, δεν είναι ότι χρεώνονται μία επιπλέον αχρείαστη απουσία  (το όριο για επαρκή φοίτηση είναι οι 114) αλλά στερούνται επίσης και τη γνώση.

Δυστυχώς, κάθε πρωί βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αντιδικούμε με πολλά από τα παιδιά. Και σίγουρα, δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να ξεκινά ο μαθητής τη μέρα του με ένταση και ψυχολογική πίεση. Πιστέψετε με, όμως, ότι το ίδιο νιώθουμε και εμείς, όταν πρέπει να επιμένουμε στην εφαρμογή των κανονισμών.

Επίσης το να μαζεύονται πολλά παιδιά στην άκρη του δρόμου και να μην προσέρχονται εγκαίρως στο σχολείο είναι επικίνδυνο γιατί μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα. 

Σας παρακαλώ, λοιπόν, να δείτε το θέμα πολύ σοβαρά. Ένα ξύπνημα δέκα λεπτά πιο νωρίς, νομίζω ότι θα έχει θεαματικά αποτελέσματα ως προς την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

 

Ο διευθυντής

Καλένης Σάββας

Φυσικής αγωγής