Αρχική » Ανακοινώσεις » Ομιλία από τον Διευθυντή του Ημερήσιου ΓΕΛ Σητείας Εμ. Τσιφετάκη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου 2022

Ομιλία από τον Διευθυντή του Ημερήσιου ΓΕΛ Σητείας Εμ. Τσιφετάκη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου 2022

Σεβασμιώτατε,
Σεβαστοί πατέρες της Εκκλησίας,
Αντιδήμαρχε κ. Μακρυνάκη,
Αγαπητοί γονείς,
Αγαπητοί  συνάδελφοι,
Αγαπητά μας παιδιά,

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σας καλωσορίζουμε σήμερα στο Γενικό Λύκειο με όρεξη και αισιοδοξία, σε συνθήκες κανονικότητας, ευελπιστώντας ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τους περιορισμούς που επέβαλε η πρωτόγνωρη συγκυρία της πανδημίας τα δύο προηγούμενα χρόνια. Με την πίστη ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμβάλουμε στη συνέχιση της εκπαίδευσής σας, στη διαμόρφωση της παιδείας σας και στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς σας, σας υποδεχόμαστε με τη σχολική μας μονάδα πλήρως στελεχωμένη και με εκπαιδευτικούς που διαθέτουν άρτια επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση.

Επιδίωξη όλων μας, η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική, αποδοτική και επιτυχημένη ώστε οι στόχοι που έχει θέσει καθένας από εμάς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, να επιτευχθούν. Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, το σχολείο θα σας ενθαρρύνει να διευρύνετε τις γνώσεις σας, να αναπτύξετε πνεύμα φιλίας, συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας, να εκφραστείτε δημιουργικά και να ανακαλύψετε τις κλίσεις και τις δεξιότητές σας σε ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον. Τόσο εμείς, οι καθηγητές σας, όσο και η οικογένειά σας, οφείλουμε να σας εμφυσήσουμε την αγάπη για τη μάθηση και την αξία της προσπάθειας προσβλέποντας στην ωριμότητα, το αίσθημα ευθύνης, τη διάθεση για μελέτη και σοβαρή δουλειά που θεωρούμε ότι σας διακατέχουν ως εφήβους που καλούνται να κατακτήσουν δυναμικά τη θέση τους στην κοινωνία και να διαμορφώσουν το αύριο.

Με την πεποίθηση ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων μεταξύ όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας όπως και ο σεβασμός στον χώρο και την περιουσία του σχολείου, που αποτελεί δημόσιο αγαθό, αλλά και προς το φυσικό περιβάλλον θεωρούνται αυτονόητα, καλούμαστε να αναλάβουμε για ακόμα μία χρονιά το απαιτητικό αλλά συνάμα συναρπαστικό έργο της καθοδήγησής σας στην κατάκτηση της γνώσης και στην πραγματοποίηση των στόχων σας. Σε αυτή μας την προσπάθεια, σεβαστοί εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αγαπητοί γονείς, σάς θέλουμε όλους συνοδοιπόρους.

Ιδιαίτερα οφείλουμε να καλωσορίσουμε τους μαθητές μας της Α΄ λυκείου καθώς και τους νέους συναδέλφους, και να ευχηθούμε στον καθέναν ξεχωριστά δημιουργική προσαρμογή στις νέες εκπαιδευτικές προκλήσεις, διαβεβαιώνοντάς σας για τη συλλογικότητα και τη συνεργασία μας.

Ευχόμαστε σε όλους υγεία και δύναμη για μια ευχάριστη και εποικοδομητική σχολική χρονιά.

Ο Διευθυντής του Ημερήσιου ΓΕΛ Σητείας,
Εμμανουήλ Τσιφετάκης.